Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Reserve Estate Sauvignon Blanc Marlborough 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Jiskrné, svěží a nesmírně atraktivní víno za vynikající cenu z oblasti Marlborough, která je proslulá produkcí nejkvalitnější odrůdy Sauvignon Blanc na Novém Zélandu. Ideální pro pití hned a po další dva roky.

Chuť a vůně vína

Typická ovocná chuť. Vůně s nádechem grapefruitu, citrusového ovoce a angreštu.

Sklizeň a zrání vína

Jednotlivé hrozny jsou sbírány ručně během nejchladnější části dne. Víno je poté okamžitě lisováno a poté jsou ihned odstraněny slupky.



K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • ústřice
  • kuřecí pokrmy
  • králičí
  • čerstvé letní saláty

Recept: Králičí stehna na žampionech
289 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivace - 1-3 roky


Králičí stehna na žampionech

Králičí stehna na žampionech


doba přípravy: 85 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks cibule, 250 g žampionů, 200 g anglické slaniny, 5 stroužků česneku, 2 snítky tymiánu, 150 ml červené víno, 2 lžíce másla, 4 ks králičího stehna


Postup přípravy
Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji ze všech stran opečeme králičí stehna a přendáme je do pekáčku. Ve výpeku orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol zcela neodpaří. Touto směsí přelijeme králičí stehna, přidáme snítky tymiánu, vše podlijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 180 °C přibližně 40 minut. Mezitím na másle orestujeme žampiony, které osolíme, opepříme a vmícháme do pekáčku k hotovému králičímu masu. Vše necháme ještě asi 10 minut podusit. Králičí stehna rozdělíme na porce a přelijeme vypečenou šťávou s houbami a slaninou. Králičí stehna na žampionech podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!