Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Silver Fern Sauvignon Blanc 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandské bílé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Doporučujeme i jako tzv. Party víno.

Chuť a vůně vína

Bohatá ovocná chuť s nádechem listů černého rybízu, zralé limetky a grapefruitu. Toto víno zraje v nejtěžších podmínkách, které oblast Marlborough nabízí (přes den ostré slunce a vítr, chladné noci časté ranní srážky). Díky těmto podmínkám vinice produkují hrozny menší velikosti se silnější slupkou, což napomáhá silné ovocné chuti vína.

Sklizeň a zrání vína

Víno prochází dlouhou fermentací při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • drůbež, králík
  • lehké saláty

Recept: Grilovaný losos v marinádě
242 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Typ - Bílé tiché víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - zbytkový cukr: 4 g/l, alkohol: 13%, kyseliny: 7,3 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - 1-3 roky


Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
sůl, 4ks citronu, polévková lžíce sojové omáčky, 8 ks lososového filetu (podkovy), 4 polévkové lžíce medu a stejné množství hořčice


Postup přípravy:
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a necháme odležet zhruba 2 hodiny. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany.


Také Vám poradíme:


  1. jak eliminovat rybí zápach?
    nejdříve rybu pořádně omyjeme – nejvíce zápachu se ukrývá ve slizu, kterým je ryba pokryta. Poté ji na chvíli naložíme do mléka, které má schopnost rybí zápach vytáhnout. Bude stačit čtvrt až půl hodiny. Následně rybu opět umyjeme, ochutíme bylinkami a citronovou šťávou. Takto připravenou rybu poté vaříme, pečeme či smažíme.


  2. Jak ošetřit zápach na použitém nádobí a rukách?
    Veškeré nádobí, se kterým jsme syrovou rybu připravovali, tedy prkénko a nože, pořádně omyjeme čisticím přípravkem a poté přetřeme půlkou citronu. Kyselina citronová totiž neutralizuje pachy. Citron necháme chvíli účinkovat a nádobí znovu umyjeme, případně dáme do myčky.
    Zápach z ryby přejde i na ruce, ale i na těch se ho dá lehce zbavit. Vytvořte si kašovitou směs ze soli a vody a naneste na ruce. Poté si asi po 1 minutě ruce pořádně umyjte.
    Sůl vysušuje, tak si nezapomeňte ruce namazat nějakým hydratačním krémem. Také můžete využít šťávu z citrónu.





Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!