Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Silver Fern Sauvignon Blanc 2018 Nový Zéland, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandské bílé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Doporučujeme i jako tzv. Party víno.

Chuť a vůně vína

Bohatá ovocná chuť s nádechem listů černého rybízu, zralé limetky a grapefruitu. Toto víno zraje v nejtěžších podmínkách, které oblast Marlborough nabízí (přes den ostré slunce a vítr, chladné noci časté ranní srážky). Díky těmto podmínkám vinice produkují hrozny menší velikosti se silnější slupkou, což napomáhá silné ovocné chuti vína.

Sklizeň a zrání vína

Víno prochází dlouhou fermentací při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • drůbež, králík
  • lehké saláty

Recept: Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Typ - Bílé tiché víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - zbytkový cukr: 4 g/l, alkohol: 13%, kyseliny: 7,3 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - 1-3 roky


Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
50g másla, sůl, 2 lžíce hladké mouky, pepř mletý, 250ml smetany ke šlehání, 1 hrst sušených hub - hříbků, posekané bylinky - čerstvé, na ozdobu, 1ks králíka rozporcovaný, nebo 4 stehna, olej, 10ks jalovcové bobule - rozdrcené


Postup přípravy
Houby namočíme do hrnku studené vody a necháme je nabobtnat. Porce očištěného králíka osolíme a opepříme, necháme asi hodinu ležet, pak je na oleji zprudka opečeme a přendáme do pekáčku. Porce králíka v pekáčku posypeme jalovcem, poklademe plátky másla, podlijeme vodou, přiklopíme a dáme do předehřáté trouby péct při 190°C na cca 50 minut. V polovině pečení přidáme hříbky i s nálevem. Pak odklopíme zkontrolujeme, zda je maso měkké. Buď ještě dopečeme nebo maso vyjmeme, výpek slijeme do kastrůlku, přidáme smetanu rozmíchanou s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu, případně zredukujeme hustotu přilitím nebo odvařením vody… Krátce povaříme. Porce králíka přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, knedlíkem, noky…



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!