Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Silver Fern Sauvignon Blanc 2020 Nový Zéland, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandské bílé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Doporučujeme i jako tzv. Party víno.

Chuť a vůně vína

Bohatá ovocná chuť s nádechem listů černého rybízu, zralé limetky a grapefruitu. Toto víno zraje v nejtěžších podmínkách, které oblast Marlborough nabízí (přes den ostré slunce a vítr, chladné noci časté ranní srážky). Díky těmto podmínkám vinice produkují hrozny menší velikosti se silnější slupkou, což napomáhá silné ovocné chuti vína.

Sklizeň a zrání vína

Víno prochází dlouhou fermentací při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • drůbež, králík
  • lehké saláty

Recept: Zeleninový salát s kuřecím masem
269 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Typ - Bílé tiché víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - zbytkový cukr: 4 g/l, alkohol: 12,5%, kyseliny: 7,3 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - 1-3 roky


Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem


doba přípravy: 15 minut


Suroviny
250g kuřecího vařeného masa, 3ks rajčete, ledový salát, okurka, parika, olivový olej, sůl, bazalka, pepř


Postup přípravy
Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kde všechny druhy promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a opečeme na oleji na pánvi. Opečené maso dáme okapat na ubrousek, po okapání položíme na zeleninový salát a zakapeme olivovým olejem, můžeme ještě přisolit. Tento zeleninový salát s kuřecím masem podáváme samotný nebo s pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!