Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Silver Fern Sauvignon Blanc 2020 Nový Zéland, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandské bílé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Doporučujeme i jako tzv. Party víno.

Chuť a vůně vína

Bohatá ovocná chuť s nádechem listů černého rybízu, zralé limetky a grapefruitu. Toto víno zraje v nejtěžších podmínkách, které oblast Marlborough nabízí (přes den ostré slunce a vítr, chladné noci časté ranní srážky). Díky těmto podmínkám vinice produkují hrozny menší velikosti se silnější slupkou, což napomáhá silné ovocné chuti vína.

Sklizeň a zrání vína

Víno prochází dlouhou fermentací při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • drůbež, králík
  • lehké saláty

Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
269 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Typ - Bílé tiché víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - zbytkový cukr: 4 g/l, alkohol: 12,5%, kyseliny: 7,3 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - 1-3 roky


Pečený pstruh s kedlubnovým salátem

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla


Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.


Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!