Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Silver Fern Sauvignon Blanc 2020 Nový Zéland, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandské bílé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Doporučujeme i jako tzv. Party víno.

Chuť a vůně vína

Bohatá ovocná chuť s nádechem listů černého rybízu, zralé limetky a grapefruitu. Toto víno zraje v nejtěžších podmínkách, které oblast Marlborough nabízí (přes den ostré slunce a vítr, chladné noci časté ranní srážky). Díky těmto podmínkám vinice produkují hrozny menší velikosti se silnější slupkou, což napomáhá silné ovocné chuti vína.

Sklizeň a zrání vína

Víno prochází dlouhou fermentací při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • drůbež, králík
  • lehké saláty

Recept: Pečená králičí stehna se slaninou a zázvorem
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Typ - Bílé tiché víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - zbytkový cukr: 4 g/l, alkohol: 12,5%, kyseliny: 7,3 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - 1-3 roky


Pečená králičí stehna se slaninou a zázvorem

Pečená králičí stehna se slaninou a zázvorem


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
200 g anglické slaniny, 2 - 3 lžice vepřového vyškvařeného sádla, 4 stroužky česneku, 3 ks cibule, 4 ks králičích stehen, mletý černý pepř, sůl, zázvor, vývar


Postup přípravy
Králičí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zázvor oloupeme, nakrájíme na jemné hranolky a oloupaný česnek prolisujeme. Králičí stehna prošpikujeme ze všech stran hranolky zázvoru, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zabalíme do plátků anglické slaniny. Takto připravené maso vložíme do pekáčku spolu se 3 lžícemi vepřového sádla, hustě posypeme cibulí, podlijeme vývarem a zvolna upečeme za občasného podlévání vývarem doměkka. Pečená králičí stehna se slaninou a zázvorem rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme bylinkami a podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovým knedlíkem, špenátem nebo zelím.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!