Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Silver Fern Sauvignon Blanc 2020 Nový Zéland, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Novozélandské bílé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Doporučujeme i jako tzv. Party víno.

Chuť a vůně vína

Bohatá ovocná chuť s nádechem listů černého rybízu, zralé limetky a grapefruitu. Toto víno zraje v nejtěžších podmínkách, které oblast Marlborough nabízí (přes den ostré slunce a vítr, chladné noci časté ranní srážky). Díky těmto podmínkám vinice produkují hrozny menší velikosti se silnější slupkou, což napomáhá silné ovocné chuti vína.

Sklizeň a zrání vína

Víno prochází dlouhou fermentací při nízkých teplotách.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z ryb
  • mořské plody
  • drůbež, králík
  • lehké saláty

Recept: Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami
269 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Typ - Bílé tiché víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - zbytkový cukr: 4 g/l, alkohol: 12,5%, kyseliny: 7,3 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - 1-3 roky


Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami

Králičí hřbet balený v mousseline s fava fazolkami


doba přípravy: 150 minut


Suroviny pro 4 osoby
800 g brambory, 1 bílek, 60 g fava fazolek, 100 ml oleje, 300 ml mléka, rozmarýn, 200 ml smetany ke šlehání, 100 g máslo, tymián, 200 g kuřecích prsou, 480 g králičího hřbetu bez kosti


Postup přípravy
Kuřecí prsa pomeleme, smícháme s bílkem a smetanou, osolíme, opepříme a přidáme posekané fava fazolky. Připravenou fáš dáme odležet do lednice. Pokud máme králičí hřbet s kostí, vykostíme jej. Uděláme 4 válečky, osolíme a opeříme a na pánvi spolu s bylinkami prudce opečeme. Necháme vychladnout. Na alobal rozetřeme vrstvu kuřecí fáše vysokou cca 1 cm. Do fáše zabalíme králičí hřbet, utáhneme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Po vytažení necháme 3 minuty odpočinout, rozbalíme, nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší, kukuřicí a také můžeme přidat na másle orestovanou další zeleninu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!