Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar’ s Choice Sauvignon Blanc 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Delikátní novozélandský Sauvignon Blanc světle slámové barvy se zelenými odlesky.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Ovocné aroma doplňuje osvěžující květinový a minerální tón. Osvěžující chuť typická pro oblast Marlborough připomíná zralé ovoce především černý rybíz a grapefruit. Doplňkem je květinový nádech, který podporuje dlouhý závěr.

Ideální pro okamžitou konzumaci, v dalších dvou letech tento Sauvignon Blanc dále rozvíjí svojí chuť. Hrozny pocházejí z různých regionů oblasti Marlborough (včetně klasické oblasti Rapaura a Brancott Valley).

Sklizeň a zrání vína

Ihned po sklizni jsou hrozny lisovány a je odstraněna slupka. Fermentace probíhá při nízkých teplotách v tancích z nerezové oceli. Díky tomu, si víno udržuje svojí svěžest a jiskru.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z bílého masa (králík, drůbež)
  • mořské plody
  • grilované zelenině
  • zeleninové saláty

Recept: Grilované chobotnice na rukolovém salátu
389 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - zbytkový cukr 2,3 g/l, alkohol 13%, kyseliny 7,4 g/l, pH 3,42
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - Concours Mondial du Sauvignon 2018
  • 4 STARS - Best Value Winestate New Reakease 2017
  • 4 STARS - Bob Campbell 2017
  • BRONZE Medal - New World Wine Awards 2018


Grilované chobotnice na rukolovém salátu

Grilované chobotnice na rukolovém salátu


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 6 osob
sůl, pepř mletý, citronová šťáva, cherry rajčátka na ozdobení, 2kg chobotnice 2 až 2,5 kg, balzamiková redukce na dochucení, balzamikový ocet na dochucení, extra panenský olivový olej, 300g rukola omytá a osušená


Postup přípravy
Chobotnici vložte do vroucí vody a mírným varem vařte doměkka (trvá to od 40 do 60 minut). Až je hotová, slijte vodu, odkrojte jednotlivá chapadla a ta asi na hodinu vložte do marinády vzniklé prošleháváním balzamikového octa a olivového oleje (v poměru 1 díl octa a 2 díly oleje). Vyjměte a zprudka ogrilujte nebo opečte na grilovací pánvi. Olej a citronovou šťávu ( v poměru 2 díly oleje, 1 díl citronové šťávy) metličkou prošlehejte na hladkou emulzi.
Omytou rukolu rozdělte na jednotlivé talíře, promíchejte se vzniklou emulzí, osolte a opepřete, poklaďte grilovanou chobotnicí, pokapejte balzamikovou redukcí, ozdobte přepůlenými rajčátky a ihned podávejte, například s čerstvým pečivem.


Pár rad k zeleninovým salátům:


1. Baby špenát
Rukola je v českých kuchyních stále oblíbenější. A není se čemu divit, chutná totiž prostě skvěle. Trochu po ořeších a malinko po octu. Díky vysokému obsahu hořčin povzbuzuje chuť k jídlu a metabolismus. Rukola se skvěle doplňuje s rajčaty, česnekem a bazalkou, proto ji najdeme v mnoha italských jídlech.


2. Rukola
Rukola je v českých kuchyních stále oblíbenější. A není se čemu divit, chutná totiž prostě skvěle. Trochu po ořeších a malinko po octu. Díky vysokému obsahu hořčin povzbuzuje chuť k jídlu a metabolismus. Rukola se skvěle doplňuje s rajčaty, česnekem a bazalkou, proto ji najdeme v mnoha italských jídlech.


3. Salát Frisée
Také se mu říká endivie kadeřavá či štěrbák zahradní. Je úžasný do salátů, ale snese i krátkou tepelnou úpravu. Podobně jako rukola má mnoho hořčin podporujících chuť a zažívání. Díky své delikátně hořké chuti udělá pár lístků frisée z každého míchaného salátu nezapomenutelný chuťový zážitek.


4. Řepné lístky
Jsou vhodné do salátů, studené polévky i pro tepelnou úpravu jako špenát. Mají všechny cenné látky jako bulvy, jen o mnoho méně cukrů, proto je mohou jíst bez obav diabetici, kteří si na červenou řepu musejí dávat pozor. Dají se mrazit, takže vám dlouho vydrží.


5. Ledový salát
Osvědčená a oblíbená salátová klasika. Křupavý a křehký s jemnou lehce sladkou chutí. Má těsnou hlávku, proto ho stačí omýt jen zvnějšku, a zůstane tak pevný na skus. Z listových salátů zvládne nejdelší skladování.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!