Saint Clair - Vicar’ s Choice Sauvignon Blanc 2018, 0,75l
Delikátní novozélandský Sauvignon Blanc světle slámové barvy se zelenými odlesky.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Ovocné aroma doplňuje osvěžující květinový a minerální tón. Osvěžující chuť typická pro oblast Marlborough připomíná zralé ovoce především černý rybíz a grapefruit. Doplňkem je květinový nádech, který podporuje dlouhý závěr.Ideální pro okamžitou konzumaci, v dalších dvou letech tento Sauvignon Blanc dále rozvíjí svojí chuť. Hrozny pocházejí z různých regionů oblasti Marlborough (včetně klasické oblasti Rapaura a Brancott Valley).
Sklizeň a zrání vína
Ihned po sklizni jsou hrozny lisovány a je odstraněna slupka. Fermentace probíhá při nízkých teplotách v tancích z nerezové oceli. Díky tomu, si víno udržuje svojí svěžest a jiskru.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z bílého masa (králík, drůbež)
- mořské plody
- grilované zelenině
- zeleninové saláty
Recept: Plněné cukety krabím masem
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - zbytkový cukr 2,3 g/l, alkohol 13%, kyseliny 7,4 g/l, pH 3,42
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)
Tasting notes
- SILVER Medal - Concours Mondial du Sauvignon 2018
- 4 STARS - Best Value Winestate New Reakease 2017
- 4 STARS - Bob Campbell 2017
- BRONZE Medal - New World Wine Awards 2018

Plněné cukety krabím masem
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 ks cukety, sůl, pepř mletý, 1 lžíce másla, 200g krabího masa, 30g krupice, 2ks vajec, 1 lžíce kopru, 150g rajčat, 1 svazek malé cibulky pórkovité, 5 polévkových lžic zeleninového vývaru
Postup přípravy:
Vrchní části cuket podélně seřízneme a pokrájíme na kostičky. Cukety vydlabeme a vaříme v osolené vodě 5 minut, prolijeme studenou vodou a po okapání uvnitř osolíme a opepříme. Cibulky nakrájíme na kolečka, orestujeme je na másle a po vychladnutí smícháme s kraby, krupicí, vejci, pepřem a koprem. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na polovinu vmícháme do směsi, kterou naplníme cukety. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pokrájená rajčata, cuketu a vývar dáme do zapékací formy. Poklademe plněnými cuketami. Přikryté pečeme asi 20 minut, poté odkrytá 10 minut. Podáváme s bramborovým salátem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!