Saint Clair - Vicar’ s Choice Sauvignon Blanc 2019, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Delikátní novozélandský Sauvignon Blanc světle slámové barvy se zelenými odlesky.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Ovocné aroma doplňuje osvěžující květinový a minerální tón. Osvěžující chuť typická pro oblast Marlborough připomíná zralé ovoce především černý rybíz a grapefruit. Doplňkem je květinový nádech, který podporuje dlouhý závěr.Ideální pro okamžitou konzumaci, v dalších dvou letech tento Sauvignon Blanc dále rozvíjí svojí chuť. Hrozny pocházejí z různých regionů oblasti Marlborough (včetně klasické oblasti Rapaura a Brancott Valley).
Sklizeň a zrání vína
Ihned po sklizni jsou hrozny lisovány a je odstraněna slupka. Fermentace probíhá při nízkých teplotách v tancích z nerezové oceli. Díky tomu, si víno udržuje svojí svěžest a jiskru.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z bílého masa (králík, drůbež)
- mořské plody
- grilované zelenině
- zeleninové saláty
Recept: Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - zbytkový cukr 2,3 g/l, alkohol 13%, kyseliny 7,4 g/l, pH 3,42
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)
Tasting notes
- SILVER Medal - Concours Mondial du Sauvignon 2018
- 4 STARS - Best Value Winestate New Reakease 2017
- 4 STARS - Bob Campbell 2017
- BRONZE Medal - New World Wine Awards 2018

Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle
Doba přípravy: 50 minut
Suroviny:
600 g kuřecích křídel, 100 ml chipotle omáčky s pečeným česnekem, 3 lžíce sweet chilli omáčky, 2 lžíce sójové omáčky
Postup přípravy:
Kuřecí křídla důkladně omyjte a rozdělte v kloubu na dvě části. Syrové maso dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience tj. Salsa z chipotle a pečeného česneku.
Důkladně obalte ze všech stran. Předehřejte troubu na 200 °C. Křídla dejte v jedné vrstvě na pekáče, a pokud vám zbyla v misce omáčka, křídla ještě polijte. Křídla pečte přibližně 45 minut. Na posledních 10 minut otočte, aby se udělala kůrka i na spodní straně.
Podávejte s čerstvým dipem ze zakysané smetany nebo jogurtu.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!