Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar’ s Choice Sauvignon Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Delikátní novozélandský Sauvignon Blanc světle slámové barvy se zelenými odlesky.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Ovocné aroma doplňuje osvěžující květinový a minerální tón. Osvěžující chuť typická pro oblast Marlborough připomíná zralé ovoce především černý rybíz a grapefruit. Doplňkem je květinový nádech, který podporuje dlouhý závěr.

Ideální pro okamžitou konzumaci, v dalších dvou letech tento Sauvignon Blanc dále rozvíjí svojí chuť. Hrozny pocházejí z různých regionů oblasti Marlborough (včetně klasické oblasti Rapaura a Brancott Valley).

Sklizeň a zrání vína

Ihned po sklizni jsou hrozny lisovány a je odstraněna slupka. Fermentace probíhá při nízkých teplotách v tancích z nerezové oceli. Díky tomu, si víno udržuje svojí svěžest a jiskru.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z bílého masa (králík, drůbež)
  • mořské plody
  • grilované zelenině
  • zeleninové saláty

Recept: Králičí stehna na žampionech
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - zbytkový cukr 2,3 g/l, alkohol 13%, kyseliny 7,4 g/l, pH 3,42
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - Concours Mondial du Sauvignon 2018
  • 4 STARS - Best Value Winestate New Reakease 2017
  • 4 STARS - Bob Campbell 2017
  • BRONZE Medal - New World Wine Awards 2018


Králičí stehna na žampionech

Králičí stehna na žampionech


doba přípravy: 85 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks cibule, 250 g žampionů, 200 g anglické slaniny, 5 stroužků česneku, 2 snítky tymiánu, 150 ml červené víno, 2 lžíce másla, 4 ks králičího stehna


Postup přípravy
Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji ze všech stran opečeme králičí stehna a přendáme je do pekáčku. Ve výpeku orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol zcela neodpaří. Touto směsí přelijeme králičí stehna, přidáme snítky tymiánu, vše podlijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 180 °C přibližně 40 minut. Mezitím na másle orestujeme žampiony, které osolíme, opepříme a vmícháme do pekáčku k hotovému králičímu masu. Vše necháme ještě asi 10 minut podusit. Králičí stehna rozdělíme na porce a přelijeme vypečenou šťávou s houbami a slaninou. Králičí stehna na žampionech podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!