Saint Clair - Vicar’ s Choice Sauvignon Blanc 2019, 0,75l
Delikátní novozélandský Sauvignon Blanc světle slámové barvy se zelenými odlesky.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Ovocné aroma doplňuje osvěžující květinový a minerální tón. Osvěžující chuť typická pro oblast Marlborough připomíná zralé ovoce především černý rybíz a grapefruit. Doplňkem je květinový nádech, který podporuje dlouhý závěr.Ideální pro okamžitou konzumaci, v dalších dvou letech tento Sauvignon Blanc dále rozvíjí svojí chuť. Hrozny pocházejí z různých regionů oblasti Marlborough (včetně klasické oblasti Rapaura a Brancott Valley).
Sklizeň a zrání vína
Ihned po sklizni jsou hrozny lisovány a je odstraněna slupka. Fermentace probíhá při nízkých teplotách v tancích z nerezové oceli. Díky tomu, si víno udržuje svojí svěžest a jiskru.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z bílého masa (králík, drůbež)
- mořské plody
- grilované zelenině
- zeleninové saláty
Recept: Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - zbytkový cukr 2,3 g/l, alkohol 13%, kyseliny 7,4 g/l, pH 3,42
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)
Tasting notes
- SILVER Medal - Concours Mondial du Sauvignon 2018
- 4 STARS - Best Value Winestate New Reakease 2017
- 4 STARS - Bob Campbell 2017
- BRONZE Medal - New World Wine Awards 2018

Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby
0,66kg krevety tygří (kuchyňsky upravené), 83,34ml olivový olej, 1,stroužek česneku najemno nasekaný, petrželka hladkolistá (nebo čerstvý koriandr), citron skrojky k podávání, sůl, pepř mletý
Na chilli omáčku:
1 polévková lžíce hořčičného prášku, 1 polévková lžíce sezamového oleje, 1 polévková lžíce rajského protlaku,160 ml chilly omáčky sladké,
Postup přípravy:
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku. Hořčicový prášek smíchejte v misce s olejem. Přidejte ostatní suroviny a vše dohladka promíchejte. Dejte do ledničky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Osmažte na něm asi 3 minuty krevety a česnek za občasného potřesení pánví. Vyjměte z pánve, promíchejte s bylinkami a podávejte se skrojky citronu a chilli omáčkou.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!