Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar’ s Choice Sauvignon Blanc 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Delikátní novozélandský Sauvignon Blanc světle slámové barvy se zelenými odlesky.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Ovocné aroma doplňuje osvěžující květinový a minerální tón. Osvěžující chuť typická pro oblast Marlborough připomíná zralé ovoce především černý rybíz a grapefruit. Doplňkem je květinový nádech, který podporuje dlouhý závěr.

Ideální pro okamžitou konzumaci, v dalších dvou letech tento Sauvignon Blanc dále rozvíjí svojí chuť. Hrozny pocházejí z různých regionů oblasti Marlborough (včetně klasické oblasti Rapaura a Brancott Valley).

Sklizeň a zrání vína

Ihned po sklizni jsou hrozny lisovány a je odstraněna slupka. Fermentace probíhá při nízkých teplotách v tancích z nerezové oceli. Díky tomu, si víno udržuje svojí svěžest a jiskru.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z bílého masa (králík, drůbež)
  • mořské plody
  • grilované zelenině
  • zeleninové saláty

Recept: Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle
349 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2019
Analýza vína - zbytkový cukr 2,3 g/l, alkohol 13%, kyseliny 7,4 g/l, pH 3,42
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - Concours Mondial du Sauvignon 2018
  • 4 STARS - Best Value Winestate New Reakease 2017
  • 4 STARS - Bob Campbell 2017
  • BRONZE Medal - New World Wine Awards 2018


Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle

Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle


Doba přípravy: 50 minut


Suroviny:
600 g kuřecích křídel, 100 ml chipotle omáčky s pečeným česnekem, 3 lžíce sweet chilli omáčky, 2 lžíce sójové omáčky


Postup přípravy:
Kuřecí křídla důkladně omyjte a rozdělte v kloubu na dvě části. Syrové maso dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience tj. Salsa z chipotle a pečeného česneku.
Důkladně obalte ze všech stran. Předehřejte troubu na 200 °C. Křídla dejte v jedné vrstvě na pekáče, a pokud vám zbyla v misce omáčka, křídla ještě polijte. Křídla pečte přibližně 45 minut. Na posledních 10 minut otočte, aby se udělala kůrka i na spodní straně.
Podávejte s čerstvým dipem ze zakysané smetany nebo jogurtu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!