Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Wairau Reserve Sauvignon blanc 2018, Saint Clair Family Estate, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Nejoceňovanější Sauvignon Blanc z Nového Zélandu (oblast Marlborough).

Chuť a vůně vína

Neuvěřitelně chuťově intenzivní Sauvignon Blanc bledě slámové barvy v sobě obsahuje koncentrované aroma i chuť grapefruitu, černého rybízu s lehkým květinovým nádechem. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Ideální k okamžité konzumaci, svojí nejlepší chuť dále rozvíjí v dalších dvou letech.

Sklizeň a zrání vína

U tohoto Sauvignonu Blanc je cítit silnější vliv oceánu, který je typický pro hrozny z vinic nacházejících se v nižších polohách údolí Wairau v oblasti Marlborough. Typickým klimatem jsou teplé slunečné dny, zatímco v noci jsou teploty nižší než v jiných oblastech Wairau. Tyto klimatické podmínky umožňují pomalejší dozrávání hroznů, které pomáhá k výraznějšímu rozvinutí chutí. Vinice se nacházejí v bývalé záplavové oblasti s velice úrodnou půdou.

Šťáva je z hroznů lisována okamžitě po sklizni, aby byl omezen kontakt s hroznovou slupkou. Fermentace probíhá v tancích z nerezové oceli při nižších teplotách, díky čemuž si víno udržuje svojí ovocnou chuť a svěžest.

Aroma - Silně výrazné tóny marakuji, černého rybízu a angreštu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • mořské plody
  • grilované ryby

Recept: Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye
835 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.00% v/v, Titrovatelné kyseliny 6.8 g/litr, zbytkový cukr: 2.5 g/L, pH: 3.19.
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes

  • GOLD: NZ International Wine Awards 2016


Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye

Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye


doba přípravy: 30 minut
Klasický waldorfský salát je kombinací křupavého jablka, hroznového vína, řapíkatého celeru a vlašských ořechů a byl by to ideální zdravý pokrm, pokud by se na závěr nezalil štědrou dávkou majonézy. Zkuste přidat krevety jako zdroj bílkovin a vyměnit kaloriemi nabitou majonézu za lehounkou zálivku z řeckého jogurtu.


Suroviny pro 4 osoby
vlašské ořechy 75 g, římský salát, nakrájený na proužky 1 malá hlávka, uvařené a vyloupané královské krevety 200 g, řapíkatý celer, nakrájený na plátky 4 vnitřní řapíky, jablko (např. Granny Smith), nakrájené na 1cm kousky 1 ks, kuličky, bílého hroznového vína, rozpůlené 100 g
zálivka
řecký jogurt 100 g, dijonská hořčice 1,5 lžičky, jablečný ocet 1 lžička, šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř


Postup přípravy
Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy. V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty. Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!