Wairau Reserve Sauvignon blanc 2018, Saint Clair Family Estate, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Nejoceňovanější Sauvignon Blanc z Nového Zélandu (oblast Marlborough).
Chuť a vůně vína
Neuvěřitelně chuťově intenzivní Sauvignon Blanc bledě slámové barvy v sobě obsahuje koncentrované aroma i chuť grapefruitu, černého rybízu s lehkým květinovým nádechem. Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.Ideální k okamžité konzumaci, svojí nejlepší chuť dále rozvíjí v dalších dvou letech.
Sklizeň a zrání vína
U tohoto Sauvignonu Blanc je cítit silnější vliv oceánu, který je typický pro hrozny z vinic nacházejících se v nižších polohách údolí Wairau v oblasti Marlborough. Typickým klimatem jsou teplé slunečné dny, zatímco v noci jsou teploty nižší než v jiných oblastech Wairau. Tyto klimatické podmínky umožňují pomalejší dozrávání hroznů, které pomáhá k výraznějšímu rozvinutí chutí. Vinice se nacházejí v bývalé záplavové oblasti s velice úrodnou půdou.Šťáva je z hroznů lisována okamžitě po sklizni, aby byl omezen kontakt s hroznovou slupkou. Fermentace probíhá v tancích z nerezové oceli při nižších teplotách, díky čemuž si víno udržuje svojí ovocnou chuť a svěžest.
Aroma - Silně výrazné tóny marakuji, černého rybízu a angreštu.
K jakému jídlu se víno hodí
- mořské plody
- grilované ryby
Recept: Steak z jelení kýty
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Wairau, Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13.00% v/v, Titrovatelné kyseliny 6.8 g/litr, zbytkový cukr: 2.5 g/L, pH: 3.19.
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)
Tasting notes
- GOLD: NZ International Wine Awards 2016

Steak z jelení kýty
doba přípravy: 30 minut
Suroviny
250 g jelení kýta,
Marináda
olej (olivový), sůl, pepř, tymián, majoránka, bobkový list, rozmarýn, 4 stroužky česneku
Postup přípravy
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Další den dáme do pekáče a nejprve zprudka opečeme, poté dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!