Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Rose Bright Light 2018, 0,75l

Růžové víno | suché | Sauvignon Blanc

Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.

Chuť a vůně vína

Vynikající růžové víno odrůdy Sauvignon Blanc nízkokalorické řady Bright Light vyniká vůní zralých malin a šerbetu. V ovocné chuti převládá zralá jahoda a malina. Víno má vyváženou kyselost s dlouhým a přetrvávajícím závěrem. Je ideální pro okamžitou konzumaci, vychutnáte si ho ve stoprocentní kvalitě v dalších dvou letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pro toto víno jsou sbírány na vybraných vinicích, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou síbrány v chladných hodinách. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z mořských plodů, ryby a lehké letní salátky

Recept: Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Rosé
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol: 9,5%, kyseliny: 6,6 g/l, zbytkový cukr: 8,6 g/l, pH 3,36
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)

Tasting notes


Krevetoví motýlci s chilli omáčkou

Krevetoví motýlci s chilli omáčkou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby


0,66kg krevety tygří (kuchyňsky upravené), 83,34ml olivový olej, 1,stroužek česneku najemno nasekaný, petrželka hladkolistá (nebo čerstvý koriandr), citron skrojky k podávání, sůl, pepř mletý
Na chilli omáčku:
1 polévková lžíce hořčičného prášku, 1 polévková lžíce sezamového oleje, 1 polévková lžíce rajského protlaku,160 ml chilly omáčky sladké,


Postup přípravy:
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku. Hořčicový prášek smíchejte v misce s olejem. Přidejte ostatní suroviny a vše dohladka promíchejte. Dejte do ledničky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Osmažte na něm asi 3 minuty krevety a česnek za občasného potřesení pánví. Vyjměte z pánve, promíchejte s bylinkami a podávejte se skrojky citronu a chilli omáčkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!