Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Rose Bright Light 2020, 0,75l

Růžové víno | suché | Sauvignon Blanc

Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.

Chuť a vůně vína

Vynikající růžové víno odrůdy Sauvignon Blanc nízkokalorické řady Bright Light vyniká vůní zralých malin a šerbetu. V ovocné chuti převládá zralá jahoda a malina. Víno má vyváženou kyselost s dlouhým a přetrvávajícím závěrem. Je ideální pro okamžitou konzumaci, vychutnáte si ho ve stoprocentní kvalitě v dalších dvou letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pro toto víno jsou sbírány na vybraných vinicích, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou síbrány v chladných hodinách. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z mořských plodů, ryby a lehké letní salátky

Recept: Italská rajčatová polévka
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Rosé
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - alkohol: 9,5%, kyseliny: 6,6 g/l, zbytkový cukr: 8,6 g/l, pH 3,36
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)

Tasting notes


Italská rajčatová polévka

Italská rajčatová polévka


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
700 ml zeleninového vývaru, 8 ks pěkně zralých rajčat nebo 2 plechovky loupaných rajčat, 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 PL olivový olej, 100 g zelené olivy bez pecky, 1 žlutá feferonka, čerstvá bazalka – svazeček, malá snítka tymiánu, černý pepř v mlýnku


Postup přípravy:
Připravíme si předem zeleninový vývar z celeru, cibule a mrkve. Můžeme ale přihodit i třeba skrojky z papriky či jiné zeleniny. Připravujeme-li polévku z čerstvých rajčat, pak je předem spaříme a oloupeme. Cibuli pokrájíme a necháme na oleji v hrnci zesklovatět spolu s na drobno nasekaným česnekem, následně přidáme pokrájená rajčata, snítku tymiánu, snítku bazalky a zalijeme osoleným vývarem. Přihodíme polovinu oliv. Přivedeme obsah hrnce k varu a necháme 30 minut na mírném ohni vařit. Vyndáme tymián a bazalku a rozmixujeme tyčovým mixérem. Druhou polovinu oliv pokrájíme, feferonku vyčistíme a nasekáme na drobno (jste-li citliví na pálivé, tak stačí jen trocha) a dáme do polévky, kterou přivedeme ještě na chvilku k varu. Dopepříme a dosolíme dle potřeby. Zbylou bazalku nakrájíme na drobno a vhodíme do polévky po dovaření – malé množství si necháme na dozdobení přímo do misek.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!