Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Rose Bright Light 2020, 0,75l

Růžové víno | suché | Sauvignon Blanc

Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.

Chuť a vůně vína

Vynikající růžové víno odrůdy Sauvignon Blanc nízkokalorické řady Bright Light vyniká vůní zralých malin a šerbetu. V ovocné chuti převládá zralá jahoda a malina. Víno má vyváženou kyselost s dlouhým a přetrvávajícím závěrem. Je ideální pro okamžitou konzumaci, vychutnáte si ho ve stoprocentní kvalitě v dalších dvou letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pro toto víno jsou sbírány na vybraných vinicích, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou síbrány v chladných hodinách. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z mořských plodů, ryby a lehké letní salátky

Recept: Králičí stehna na žampionech
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Rosé
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - alkohol: 9,5%, kyseliny: 6,6 g/l, zbytkový cukr: 8,6 g/l, pH 3,36
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)

Tasting notes


Králičí stehna na žampionech

Králičí stehna na žampionech


doba přípravy: 85 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks cibule, 250 g žampionů, 200 g anglické slaniny, 5 stroužků česneku, 2 snítky tymiánu, 150 ml červené víno, 2 lžíce másla, 4 ks králičího stehna


Postup přípravy
Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji ze všech stran opečeme králičí stehna a přendáme je do pekáčku. Ve výpeku orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol zcela neodpaří. Touto směsí přelijeme králičí stehna, přidáme snítky tymiánu, vše podlijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 180 °C přibližně 40 minut. Mezitím na másle orestujeme žampiony, které osolíme, opepříme a vmícháme do pekáčku k hotovému králičímu masu. Vše necháme ještě asi 10 minut podusit. Králičí stehna rozdělíme na porce a přelijeme vypečenou šťávou s houbami a slaninou. Králičí stehna na žampionech podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!