Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Rose Bright Light 2020, 0,75l
Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.
Chuť a vůně vína
Vynikající růžové víno odrůdy Sauvignon Blanc nízkokalorické řady Bright Light vyniká vůní zralých malin a šerbetu. V ovocné chuti převládá zralá jahoda a malina. Víno má vyváženou kyselost s dlouhým a přetrvávajícím závěrem. Je ideální pro okamžitou konzumaci, vychutnáte si ho ve stoprocentní kvalitě v dalších dvou letech.Sklizeň a zrání vína
Hrozny pro toto víno jsou sbírány na vybraných vinicích, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou síbrány v chladných hodinách. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z mořských plodů, ryby a lehké letní salátky
Recept: Králičí stehna na žampionech
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Rosé
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - alkohol: 9,5%, kyseliny: 6,6 g/l, zbytkový cukr: 8,6 g/l, pH 3,36
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)
Tasting notes

Králičí stehna na žampionech
doba přípravy: 85 minut
Suroviny pro 4 osoby
1 ks cibule, 250 g žampionů, 200 g anglické slaniny, 5 stroužků česneku, 2 snítky tymiánu, 150 ml červené víno, 2 lžíce másla, 4 ks králičího stehna
Postup přípravy
Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky. Slaninu nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji ze všech stran opečeme králičí stehna a přendáme je do pekáčku. Ve výpeku orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek. Směs podlijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud se alkohol zcela neodpaří. Touto směsí přelijeme králičí stehna, přidáme snítky tymiánu, vše podlijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 180 °C přibližně 40 minut. Mezitím na másle orestujeme žampiony, které osolíme, opepříme a vmícháme do pekáčku k hotovému králičímu masu. Vše necháme ještě asi 10 minut podusit. Králičí stehna rozdělíme na porce a přelijeme vypečenou šťávou s houbami a slaninou. Králičí stehna na žampionech podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!