Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Rose Bright Light 2020, 0,75l
Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.
Chuť a vůně vína
Vynikající růžové víno odrůdy Sauvignon Blanc nízkokalorické řady Bright Light vyniká vůní zralých malin a šerbetu. V ovocné chuti převládá zralá jahoda a malina. Víno má vyváženou kyselost s dlouhým a přetrvávajícím závěrem. Je ideální pro okamžitou konzumaci, vychutnáte si ho ve stoprocentní kvalitě v dalších dvou letech.Sklizeň a zrání vína
Hrozny pro toto víno jsou sbírány na vybraných vinicích, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou síbrány v chladných hodinách. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z mořských plodů, ryby a lehké letní salátky
Recept: Paella s mořskými plody
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Rosé
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - alkohol: 9,5%, kyseliny: 6,6 g/l, zbytkový cukr: 8,6 g/l, pH 3,36
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)
Tasting notes

Paella s mořskými plody
doba přípravy: 45 minut
Suroviny pro 4 osoby
8 ks krevety, olivový olej, 3 stroužky česneku, 1ks cibule bílá, 1ks červená paprika, 1ks zelená paprika, 2ks rajčat, 200g mořských plodů, 300g kulatozrnné rýže, 1,20l vývar rybí, z mořských plodů nebo zeleniny, sůl, šafrán, 2ks citrónu k podávání
Postup přípravy:
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou utěrku. Česnek pokrájejte na plátky, cibuli a papriky nadrobno. Do pánve do oleje po krevetách dejte nejprve cibuli, poté česnek a papriky, nakonec přidejte pokrájená rajčata. Vše pár minut restujte. Přidejte mořské plody, rýži a vše zalijte vývarem. Dochuťte šafránem, solí a vařte 15–20 minut. Vývar se vsákne a rýže změkne. Poté přikryjte pánev utěrkou a pokrm nechte ještě 5 minut dojít.
Na hotovou paellu naskládejte krevety a pokrájené citrony. Podávejte nejlépe s šumivým nebo bílým vínem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!