Saint Clair - Vicar’ s Choice Sauvignon Blanc 2021, 0,75l
Delikátní novozélandský Sauvignon Blanc světle slámové barvy se zelenými odlesky.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Ovocné aroma doplňuje osvěžující květinový a minerální tón. Osvěžující chuť typická pro oblast Marlborough připomíná zralé ovoce především černý rybíz a grapefruit. Doplňkem je květinový nádech, který podporuje dlouhý závěr.Ideální pro okamžitou konzumaci, v dalších dvou letech tento Sauvignon Blanc dále rozvíjí svojí chuť. Hrozny pocházejí z různých regionů oblasti Marlborough (včetně klasické oblasti Rapaura a Brancott Valley).
Sklizeň a zrání vína
Ihned po sklizni jsou hrozny lisovány a je odstraněna slupka. Fermentace probíhá při nízkých teplotách v tancích z nerezové oceli. Díky tomu, si víno udržuje svojí svěžest a jiskru.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z bílého masa (králík, drůbež)
- mořské plody
- grilované zelenině
- zeleninové saláty
Recept: Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Analýza vína - zbytkový cukr 2,7 g/l, alkohol 13%, kyseliny 7,2 g/l, pH 3,24
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)
Tasting notes
- SILVER Medal - Concours Mondial du Sauvignon 2018
- 4 STARS - Best Value Winestate New Reakease 2017
- 4 STARS - Bob Campbell 2017
- BRONZE Medal - New World Wine Awards 2018

Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye
doba přípravy: 30 minut
Klasický waldorfský salát je kombinací křupavého jablka, hroznového vína, řapíkatého celeru a vlašských ořechů a byl by to ideální zdravý pokrm, pokud by se na závěr nezalil štědrou dávkou majonézy. Zkuste přidat krevety jako zdroj bílkovin a vyměnit kaloriemi nabitou majonézu za lehounkou zálivku z řeckého jogurtu.
Suroviny pro 4 osoby
vlašské ořechy 75 g, římský salát, nakrájený na proužky 1 malá hlávka, uvařené a vyloupané královské krevety 200 g, řapíkatý celer, nakrájený na plátky 4 vnitřní řapíky, jablko (např. Granny Smith), nakrájené na 1cm kousky 1 ks, kuličky, bílého hroznového vína, rozpůlené 100 g
zálivka
řecký jogurt 100 g, dijonská hořčice 1,5 lžičky, jablečný ocet 1 lžička, šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy
Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy. V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty. Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!