Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar’ s Choice Sauvignon Blanc 2021, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Delikátní novozélandský Sauvignon Blanc světle slámové barvy se zelenými odlesky.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Ovocné aroma doplňuje osvěžující květinový a minerální tón. Osvěžující chuť typická pro oblast Marlborough připomíná zralé ovoce především černý rybíz a grapefruit. Doplňkem je květinový nádech, který podporuje dlouhý závěr.

Ideální pro okamžitou konzumaci, v dalších dvou letech tento Sauvignon Blanc dále rozvíjí svojí chuť. Hrozny pocházejí z různých regionů oblasti Marlborough (včetně klasické oblasti Rapaura a Brancott Valley).

Sklizeň a zrání vína

Ihned po sklizni jsou hrozny lisovány a je odstraněna slupka. Fermentace probíhá při nízkých teplotách v tancích z nerezové oceli. Díky tomu, si víno udržuje svojí svěžest a jiskru.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z bílého masa (králík, drůbež)
  • mořské plody
  • grilované zelenině
  • zeleninové saláty

Recept: Špageti aglio olio e peperoncino
329 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Analýza vína - zbytkový cukr 2,7 g/l, alkohol 13%, kyseliny 7,2 g/l, pH 3,24
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2-3 roky)

Tasting notes

  • SILVER Medal - Concours Mondial du Sauvignon 2018
  • 4 STARS - Best Value Winestate New Reakease 2017
  • 4 STARS - Bob Campbell 2017
  • BRONZE Medal - New World Wine Awards 2018


Špageti aglio olio e peperoncino

Špageti aglio olio e peperoncino


doba přípravy: 15-20 minut


Suroviny pro 2 osoby
Suché (Bezvaječné) Špagety 250g, Olivový Olej 50 ml, Česnek 8 stroužků, Chilli Paprička 1x, Zelená Petržel


Postup přípravy
Jednoduchý a přirozeně veganský italský recept s česnekem a papričkami.
Nejprve uvaříme špagety v dobře osolené vodě. Poté nakrájíme 8 nebo více stroužků česneku na silnější plátky a jednu feferonku na drobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přihodíme česnek, feferonku a na mírném plameni chvilku prohřejeme (pozor, česnek by neměl zhnědnout). Poté přilijeme špagety i s trochou škrobové vody z vaření. Důkladně promícháme a můžeme ozdobit trochou nasekané petrželky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!