Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Bright Light 2017, 0,75l
Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.
Chuť a vůně vína
Lehký novozélandský Sauvignon Blanc nové nízkokalorické řady Bright Light je typický světle slámovou barvou a svěžím aroma s nádechem papriky, fenyklu a černého rybízu v kombinaci s lehkou mineralitou. Převládá ovocná chuť angreštu a černého rybízu s lehkými bylinnými tóny. Toto víno je lehčí co do obsahu, bez kompromisů co do intenzity a komplexnosti chuti.Sklizeň a zrání vína
Hrozny pro toto víno jsou sbírány na vybraných vinicích, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou sbírány v chladných hodinách a okamžitě po vylisování jsou slupky odstraněny. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z mořských plodů
- lehké letní saláty
Recept: Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 9,5%, kyseliny 7,7 g/l, zbytkový cukr 11,5 g/l, pH 3,39
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)
Tasting notes

Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby
0,66kg krevety tygří (kuchyňsky upravené), 83,34ml olivový olej, 1,stroužek česneku najemno nasekaný, petrželka hladkolistá (nebo čerstvý koriandr), citron skrojky k podávání, sůl, pepř mletý
Na chilli omáčku:
1 polévková lžíce hořčičného prášku, 1 polévková lžíce sezamového oleje, 1 polévková lžíce rajského protlaku,160 ml chilly omáčky sladké,
Postup přípravy:
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku. Hořčicový prášek smíchejte v misce s olejem. Přidejte ostatní suroviny a vše dohladka promíchejte. Dejte do ledničky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej. Osmažte na něm asi 3 minuty krevety a česnek za občasného potřesení pánví. Vyjměte z pánve, promíchejte s bylinkami a podávejte se skrojky citronu a chilli omáčkou.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!