Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Bright Light 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.

Chuť a vůně vína

Lehký novozélandský Sauvignon Blanc nové nízkokalorické řady Bright Light je typický světle slámovou barvou a svěžím aroma s nádechem papriky, fenyklu a černého rybízu v kombinaci s lehkou mineralitou. Převládá ovocná chuť angreštu a černého rybízu s lehkými bylinnými tóny. Toto víno je lehčí co do obsahu, bez kompromisů co do intenzity a komplexnosti chuti.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pro toto víno jsou sbírány na vybraných vinicích, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou sbírány v chladných hodinách a okamžitě po vylisování jsou slupky odstraněny. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z mořských plodů
  • lehké letní saláty

Recept: Salát Caprese

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
289 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 9,5%, kyseliny 7,7 g/l, zbytkový cukr 11,5 g/l, pH 3,39
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)

Tasting notes


Salát Caprese

Salát Caprese


doba přípravy: 15 minut


Suroviny pro 4 osoby
sůl, 400g rajčata, olivový olej, bazalka, oregáno, 200g mozzarella


Postup přípravy:
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Naskládáme je na talíř střídavě na sebe, posypeme bazalkou, oreganem, osolíme a pokapeme olivovým olejem.


Radíme


  1. Otrhejte listy bazalky ze stonku a oblanšírujte je ve vroucí vodě po dobu 2 sekund.
  2. Pak je přendejte do ledové lázně.
  3. Listy nechte zcela uschnout a pak je naskládejte do nějaké uzavíratelné a dobře těsnící nádoby. Jednotlivé vrstvy oddělte povoskovaným papírem nebo pergamenem.


Mraženou bazalku pak můžete používat úplně stejně jako čerstvou. Zachová si totiž své typické aroma.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!