Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Bright Light 2017, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.
Chuť a vůně vína
Lehký novozélandský Sauvignon Blanc nové nízkokalorické řady Bright Light je typický světle slámovou barvou a svěžím aroma s nádechem papriky, fenyklu a černého rybízu v kombinaci s lehkou mineralitou. Převládá ovocná chuť angreštu a černého rybízu s lehkými bylinnými tóny. Toto víno je lehčí co do obsahu, bez kompromisů co do intenzity a komplexnosti chuti.Sklizeň a zrání vína
Hrozny pro toto víno jsou sbírány na vybraných vinicích, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou sbírány v chladných hodinách a okamžitě po vylisování jsou slupky odstraněny. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.K jakému jídlu se víno hodí
- pokrmy z mořských plodů
- lehké letní saláty
Recept: Kalamáry na pomerančovém másle
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 9,5%, kyseliny 7,7 g/l, zbytkový cukr 11,5 g/l, pH 3,39
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)
Tasting notes

Kalamáry na pomerančovém másle
doba přípravy: 10-30 minut
Suroviny pro 4 osoby
čerstvé kalamáry 800 g, pórek 300 g, česnek 50 g, zeleninový vývar 300 ml, máslo 100 g, pomeranč 1 ks, čerstvé chilli papričky 20 g
Postup přípravy
Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout. Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence. Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!