Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Bright Light 2018, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.
Chuť a vůně vína
Chuť vína je velmi osvěžující v ústech, hřejivá na patře a přinášející vůni maracuji, citrusů, angreštu s podtónem herbálních náznaků a tropického ovoce. Vůně se vyznačuje aromatem čerstvého melounu, černého rybízu kombinovaného se silnou mineralitou kamene. Víno má nižší obsah alkoholu.Sklizeň a zrání vína
Většina hroznů pochází z vinic situovaných v údolí Awatere v regionu Marlborough, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou sbírány v chladných hodinách a okamžitě po vylisování jsou slupky odstraněny. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.K jakému jídlu se víno hodí
- k obědu, vhodné jako aperitiv
- pokrmy z mořských plodů
- lehké letní saláty
Recept: Zeleninový salát s kuřecím masem
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 10%, kyseliny 7,6 g/l, zbytkový cukr 7,5 g/l, pH 3,65
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)
Tasting notes

Zeleninový salát s kuřecím masem
doba přípravy: 15 minut
Suroviny
250g kuřecího vařeného masa, 3ks rajčete, ledový salát, okurka, parika, olivový olej, sůl, bazalka, pepř
Postup přípravy
Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy, kde všechny druhy promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a opečeme na oleji na pánvi. Opečené maso dáme okapat na ubrousek, po okapání položíme na zeleninový salát a zakapeme olivovým olejem, můžeme ještě přisolit. Tento zeleninový salát s kuřecím masem podáváme samotný nebo s pečivem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!