Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles 2020, 0,75l

Šumivé víno | suché | Sauvignon Blanc

Šumivé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough pochází od vinařů Matta Thomsona a Hamishe Clarka.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Chuť grapefruitu, passionfruitu, nektarinky a citrusových květů.
Chuť čerstvých peckovin, citrusů a angreštu s elegantní minerální notou umocněnou šumivým třpytem. Osvěžující a živé víno.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány, přičemž se jen minimalizuje kontakt se slupkou jednotlivých bobulí. Šťáva posléze kvasí v tancích z nerezové oceli, díky čemuž si drží svojí svěžest. Víno je speciálně vybírané pro toto šumivé víno, především z oblasti Lower Wairau a Brancott Valley.

K jakému jídlu se víno hodí

  • bílá masa (drůbež, králík)
  • rybí speciality
  • mořské plody
  • kaviár

Recept: Gulášová polévka
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé šumivé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - zbytkový cukr: 12,8 g/l, alkohol: 13 %, kyseliny: 7,2 g/l, pH: 3.23
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Gulášová polévka

Gulášová polévka


doba přípravy: 40 minut


Suroviny
300g hovězího maso, 1l vody, 2ks cibule, 2ks brambory, 2 stroužky česneku, 3 lžíce sádla, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 lžíce papriky,
Jíška
1lžíce sádla, 1lžíce hladké mouky


Postup přípravy
Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso zalijeme částí vody a na mírném ohni zvolna dusíme, až je maso měkké. V kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky. Ke konci přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a mouky, rozšlehanou se sběračkou do polévky. Polévku zalijeme zbytkem vody, zamícháme a dále vaříme. Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!