Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles 2020, 0,75l

Šumivé víno | suché | Sauvignon Blanc

Šumivé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough pochází od vinařů Matta Thomsona a Hamishe Clarka.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Chuť grapefruitu, passionfruitu, nektarinky a citrusových květů.
Chuť čerstvých peckovin, citrusů a angreštu s elegantní minerální notou umocněnou šumivým třpytem. Osvěžující a živé víno.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány, přičemž se jen minimalizuje kontakt se slupkou jednotlivých bobulí. Šťáva posléze kvasí v tancích z nerezové oceli, díky čemuž si drží svojí svěžest. Víno je speciálně vybírané pro toto šumivé víno, především z oblasti Lower Wairau a Brancott Valley.

K jakému jídlu se víno hodí

  • bílá masa (drůbež, králík)
  • rybí speciality
  • mořské plody
  • kaviár

Recept: Ruský boršč
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé šumivé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2020
Analýza vína - zbytkový cukr: 12,8 g/l, alkohol: 13 %, kyseliny: 7,2 g/l, pH: 3.23
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Ruský boršč

Ruský boršč


Doba přípravy: 120 minut


Suroviny pro 6 osob:
200 g zelí
200 g brambor
500 g hovězího masa s kostí
300 g červené řepy
5 kuliček celého černého pepře
2 ks bobkového listu
100 g cibule
2 lžíce rajského protlaku
100 g mrkve
2 stroužky česneku


Postup přípravy:
suroviny jsou uvedeny pro velikost hrnce 2 - 2,5 l.


Základem je správně uvařený vývar. Hovězí s kostí umyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po vícenásobném vzkypění stáhneme teplotu, sebereme z vývaru pěnu. Osolíme, pak vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. 10-15 minut před koncem vaření vývaru přidáme celý pepř a bobkový list. Vyjmeme maso, vývar přecedíme. Maso musí být měkké, rozebereme ho rukama na vlákna asi 2 - 3 cm dlouhá. Kousky masa vložíme zpět do vývaru a přidáme vyšší teplotu. Když se nechcete s masem dlouho trápit, můžete nakrájet na kostky. Nakrájíme brambory na kostky 2 x 2 cm a vložíme do vývaru. Zase po vzkypění stáhneme teplotu a necháme vařit asi 15 minut. Zelí nakrájíme na nudličky a také dáme do hrnce a zvýšíme teplotu, znovu teplotu stáhneme, když začne kypět. Necháme tak vařit na mírném ohni. Zatímco se brambory a zelí vaří, připravíme na boršč ostatní zeleninu. Cibuli nakrájíme na menší kostky, mrkev a červenu řepu oškrábeme a nastrouháme. Na pánvi osmažíme cibuli dozlatova, pak přidáme mrkev. Necháme trochu osmažit.
Pak přidáme nastrouhanou červenou řepu. Ještě trochu vše smažíme. Z hrnce, kde se vaří brambory se zelím, vezmeme jen vývar (asi 2 naběračky) a přidáme ho do pánve. Trochu osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, vše pečlivě promícháme a necháme dusit doměkka. Po změknutí řepy celou směs z pánve dáme do hrnce a zvětšíme oheň. Pozor! Po vzkypění vaříme boršč jen 2 minuty a pak hned vypneme oheň! Přidáme drcený česnek a promícháme. Boršč přikryjeme pokličkou a necháme stát asi 15 minut. Klasický ruský boršč podáváme se zakysanou smetanou, nasekaným koprem a petrželkou.


Rada
Podle chuti můžete přidat: mletý černý pepř, kopr, petržel, sůl.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!