Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles 2021, 0,75l

Šumivé víno | suché | Sauvignon Blanc

Šumivé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough pochází od vinařů Matta Thomsona a Hamishe Clarka.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.

Chuť a vůně vína

Chuť grapefruitu, passionfruitu, nektarinky a citrusových květů.
Chuť čerstvých peckovin, citrusů a angreštu s elegantní minerální notou umocněnou šumivým třpytem. Osvěžující a živé víno.


Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány, přičemž se jen minimalizuje kontakt se slupkou jednotlivých bobulí. Šťáva posléze kvasí v tancích z nerezové oceli, díky čemuž si drží svojí svěžest. Víno je speciálně vybírané pro toto šumivé víno, především z oblasti Lower Wairau a Brancott Valley.

K jakému jídlu se víno hodí

  • bílá masa (drůbež, králík)
  • rybí speciality
  • mořské plody
  • kaviár

Recept: Plněné cukety krabím masem

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
449 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé šumivé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Analýza vína - zbytkový cukr: 11,2 g/l, alkohol: 12,5 %, kyseliny: 7,8 g/l, pH: 3.16
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Tasting notes


Plněné cukety krabím masem

Plněné cukety krabím masem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 ks cukety, sůl, pepř mletý, 1 lžíce másla, 200g krabího masa, 30g krupice, 2ks vajec, 1 lžíce kopru, 150g rajčat, 1 svazek malé cibulky pórkovité, 5 polévkových lžic zeleninového vývaru


Postup přípravy:
Vrchní části cuket podélně seřízneme a pokrájíme na kostičky. Cukety vydlabeme a vaříme v osolené vodě 5 minut, prolijeme studenou vodou a po okapání uvnitř osolíme a opepříme. Cibulky nakrájíme na kolečka, orestujeme je na másle a po vychladnutí smícháme s kraby, krupicí, vejci, pepřem a koprem. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na polovinu vmícháme do směsi, kterou naplníme cukety. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pokrájená rajčata, cuketu a vývar dáme do zapékací formy. Poklademe plněnými cuketami. Přikryté pečeme asi 20 minut, poté odkrytá 10 minut. Podáváme s bramborovým salátem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!