Saint Clair - Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles 2021, 0,75l
Šumivé víno | suché | Sauvignon Blanc
Šumivé víno odrůdy Sauvignon Blanc z oblasti Marlborough pochází od vinařů Matta Thomsona a Hamishe Clarka.Toto víno je vhodné i pro vegetariány a vegany.
Chuť a vůně vína
Chuť grapefruitu, passionfruitu, nektarinky a citrusových květů.Chuť čerstvých peckovin, citrusů a angreštu s elegantní minerální notou umocněnou šumivým třpytem. Osvěžující a živé víno.
Sklizeň a zrání vína
Hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány, přičemž se jen minimalizuje kontakt se slupkou jednotlivých bobulí. Šťáva posléze kvasí v tancích z nerezové oceli, díky čemuž si drží svojí svěžest. Víno je speciálně vybírané pro toto šumivé víno, především z oblasti Lower Wairau a Brancott Valley.K jakému jídlu se víno hodí
- bílá masa (drůbež, králík)
- rybí speciality
- mořské plody
- kaviár
Recept: Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci
Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Bílé šumivé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2021
Analýza vína - zbytkový cukr: 9,7 g/l, alkohol: 13 %, kyseliny: 7,2 g/l, pH: 3.23
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)
Tasting notes

Zapečená Niva se šunkou, sýrem a vejci
doba přípravy: 45 minut
Suroviny pro 2 osoby
250 g Nivy, 2 vejce na porci, 100 g šunky, 100 g eidamu
Postup přípravy
Dno i okraje jednoporcových zapékacích misek poklademe šunkou, přidáme nakrájenou Nivu, zalijeme rozkvedlanými vejci, přikryjeme plátkem šunky a eidamu. Necháme 30 min zapéct v předem vyhřáté troubě na cca 200 stupňů. Podáváme s pečivem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!