Doručení do štědrého dne garantujeme pro zásilky MESSENGER po ČR objednané do 13.12 a pro zásilky po Praze do 23.12.

Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Saint Clair - Vicar´s Choice Sauvignon Blanc Rose Bright Light 2017, 0,75l

Růžové víno | suché | Sauvignon Blanc

Nízkokalorické víno s označením Bright Light přináší to nejlepší z chuti a vůně typického novozélandského Sauvignonu v lehkém podání s nižším procentem alkoholu a cukru.

Chuť a vůně vína

Vynikající růžové víno odrůdy Sauvignon Blanc nízkokalorické řady Bright Light vyniká vůní zralých jahod, granátového jablka, černého rybízu a mučenky. V ovocné chuti převládá černý rybíz, brusinky a granátové jablko. Víno má vyváženou kyselost s dlouhým a přetrvávajícím závěrem. Je ideální pro okamžitou konzumaci, vychutnáte si ho ve stoprocentní kvalitě v dalších dvou letech.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pro toto víno jsou sbírány na vybraných vinicích, kde mají schopnost získat plnou chuť předtím, než dosáhne úroveň cukru vysoké úrovně. To umožňuje získávat víno s nižším obsahem alkoholu, zato s intenzivní chutí. Hrozny jsou síbrány v chladných hodinách. Šťáva fermentuje v tancích z nerezové oceli při nízkých teplotách. Fermentační proces je zastaven ještě předtím, než úroveň cukru přesáhne požadované množství.

K jakému jídlu se víno hodí

  • pokrmy z mořských plodů
  • lehké saláty

Recept: Thajské seafood kari se slávkami

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
289 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough
Vinařství - Saint Clair Family Estate (Matt Thomson a Hamish Clark)
Typ - Rosé
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol: 9,5%, kyseliny: 7,8 g/l, zbytkový cukr: 6,7 g/l, pH 3,38
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (2 - 3 roky)

Tasting notes


Thajské seafood kari se slávkami

Thajské seafood kari se slávkami


Doba přípravy: 30 minut


Suroviny:
česnek 2 stroužky, sladké chilli papriky bez jádřince 3 ks, citronová tráva 2 ks, šalotka 5 ks, semínka koriandru 1 lžíce, krevetová pasta 2 lžíce, mletá kurkuma 2 lžíce, rybí omáčka 1 lžíce, palmový cukr, naškrábaný 1/2 lžičky, kokosové mléko 500 ml
Slávky
čerstvé slávky 1,6 kg, citronová tráva 1 ks,čerstvá thajská bazalka 1 hrst, kari pasta 4 lžíce, kokosové mléko 250 ml


Postup přípravy:
Nejprve připravte kari pastu. Semínka koriandru orestujte na sucho a rozdrťte v hmoždíři. Na tuku orestujte najemno nakrájenou šalotku, česnek, citronovou trávu a sladké chilli. Přidejte nastrouhaný palmový cukr, krevetovou pastu, důkladně promíchejte a zaprašte mletou kurkumou. Takto připravený základ důkladně promíchejte a podlijte rybí omáčkou a kokosovým mlékem. Lehce provařte 15 minut a poté důkladně vymixujte v jemnou kari pastu. Ve wok pánvi orestujte najemno nakrájenou citronovou trávu a překrájené stonky thajské bazalky. Přidejte předem připravenou kari pastu a lehce promíchejte. Přisypejte čerstvé slávky a podlijte kokosovým mlékem. Přiklopte pokličkou. Mušle provařte maximálně 4 minuty. Po uvaření mušle vyberte a přendejte do hlubokého talíře. Zbylou omáčku lehce svařte do krémové konzistence. Před konzumací přelijte mušle omáčkou, dozdobte snítky thajské bazalky. Chuť můžete zvýraznit čerstvě nasekanými chilli papričkami. Jako přílohu podávejte tapiokový chléb.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!