Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Ciclos Sauvignon Blanc Fume 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Řada Ciclos (v překladu Cyklus) představuje druhou nejvyšší jakostní řadu vinařství Michel Torino.
S cílem dosažení co nejvyšší kvality bylo přistupováno již při pěstování hroznů.

Chuť a vůně vína

má jemnou vůni citrusů a banánu. Chuť je svěží, suchá se zřetelně ovocným koncem. Dochuť vína je velmi dlouhá, příjemná a pikantní.

Sklizeň a zrání vína

Bobule hroznů se pěstují co nejmenší, aby došlo k co nejvyšší koncentraci barviv a aromat vzhledem k obsahu šťávy. Hrozny byly sklízeny v době optimální zralosti ručně do 15 kg perforovaných bedniček.

K jakému jídlu se víno hodí

  • kuřecí maso, ryby, saláty

Recept: Amur na sardeli
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Salta
Vinařství - Michel Torino
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc & Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: g/litre, zbytkový cukr:g/L, pH:
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 2-4 let


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!