Ciclos Sauvignon Blanc Fume 2018, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Řada Ciclos (v překladu Cyklus) představuje druhou nejvyšší jakostní řadu vinařství Michel Torino.
S cílem dosažení co nejvyšší kvality bylo přistupováno již při pěstování hroznů.
Chuť a vůně vína
má jemnou vůni citrusů a banánu. Chuť je svěží, suchá se zřetelně ovocným koncem. Dochuť vína je velmi dlouhá, příjemná a pikantní.Sklizeň a zrání vína
Bobule hroznů se pěstují co nejmenší, aby došlo k co nejvyšší koncentraci barviv a aromat vzhledem k obsahu šťávy. Hrozny byly sklízeny v době optimální zralosti ručně do 15 kg perforovaných bedniček.K jakému jídlu se víno hodí
- kuřecí maso, ryby, saláty
Recept: Japonský rýžový hrnec
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Salta
Vinařství - Michel Torino
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc & Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: g/litre, zbytkový cukr:g/L, pH:
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 2-4 let

Japonský rýžový hrnec
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 2 osoby
250 g kuřecích prsíček (krůtích prsíček), 4 jarní cibulky, kousek zázvoru (1 cm), 1,5 lžíce oleje, 2 PL sójové omáčky Tamari, 4 lžíce pomerančového džusu nebo šťávy, 2 špetky cukru, rýže jako příloha
Postup přípravy:
Maso omyjeme, osušíme, očistíme ho a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Oloupeme zázvor a najemno ho pokrájíme. Ve woku nebo pánvi zahřejeme olej. Za stálého míchání v něm opečeme kuřecí maso (5 - 6 minut na středním plameni), zázvor a cibulku. Přidáme sójovou omáčku, pomerančový džus, cukr, vše dobře promícháme a na slabém ohni vaříme 3 - 4 minuty. Podáváme s rýží a zdobíme jarní cibulkou.
Výživová hodnota: porce 490 kcal
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!