Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Ciclos Sauvignon Blanc Fume 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Řada Ciclos (v překladu Cyklus) představuje druhou nejvyšší jakostní řadu vinařství Michel Torino.
S cílem dosažení co nejvyšší kvality bylo přistupováno již při pěstování hroznů.

Chuť a vůně vína

má jemnou vůni citrusů a banánu. Chuť je svěží, suchá se zřetelně ovocným koncem. Dochuť vína je velmi dlouhá, příjemná a pikantní.

Sklizeň a zrání vína

Bobule hroznů se pěstují co nejmenší, aby došlo k co nejvyšší koncentraci barviv a aromat vzhledem k obsahu šťávy. Hrozny byly sklízeny v době optimální zralosti ručně do 15 kg perforovaných bedniček.

K jakému jídlu se víno hodí

  • kuřecí maso, ryby, saláty

Recept: Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
399 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Salta
Vinařství - Michel Torino
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc & Sauvignon
Ročník - 2018
Analýza vína - Alkohol: 13% v/v, Titrovatelné kyseliny: g/litre, zbytkový cukr:g/L, pH:
Počet v kartonu - 6
vhodné k archivaci - 2-4 let


Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

Kuřecí plátky v kořeněné omáčce


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky z kuřecích prsou
sůl
barevný pepř
1x cibule
plátek másla (silný 3 cm)
1 lžíce oleje
bobkový list
1/2 lžíce nastrouhané mrkve
1/2 lžíce nastrouhaného celeru nebo petržele
1 lžičky kmínu
1 lžičky majoránky
5 kuliček pepře
1/4 lžičky kari
hladká mouka na obalení masa popř. i na zahuštění omáčky
čerstvá petrželová nať


Postup přípravy:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme přes folii, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme bobkový list a cibuli pozvolna smažíme do zlatohnědé barvy. Pak vložíme obalené plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout, přičemž dáme pozor, aby se nám cibule nepřipálila. Pak teprve podlijeme asi 2 dcl vody, promícháme a přidáme postrouhanou zeleninu, kmín, kuličky pepře, majoránku a kari, mírně osolíme. Přivedeme k varu a maso dusíme ne déle než 15 minut. Kontrolujeme hustotu šťávy, popř. dolijeme vodou. Maso a bobkový list vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem, pak ji opět přivedeme k varu, pokud se nám zdá být příliš řídká, pak asi 1 pol. lž. hladké mouky rozmícháme ve sklenici studené vody a vlijeme ji do šťávy, necháme vařit miniálně dalších 15-20 minut. Podle chuti dochutíme, dosolíme a maso vložíme zpět, aby se v omáčce prohřálo, odstavíme z ohně. Nakonec do omáčky vhodíme asi 1 pol. lž. nasekané petrželkové nati.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!