Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani Butterfield Chardonnay 2019, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Po více než čtyři dekády je North Coast jedním z předních regionů v Kalifornii pro produkci hroznů odrůdy Chardonnay. Italský přistěhovalec Samuele Sebastiani přišel do Kalifornie koncem 19. století a v Sonomě se rychle stal známým díky svým kvalitním vínům ze široké škály mezinárodně uznávaných odrůd révy vinné. Specialitou pro tuto oblast jsou Chardonnay a Pinot Noir.Vineyard and Region Pochází z několika kalifornských vinic, včetně Sonoma County, Mendocino County a Lake County. Tyto oblasti jsou známé svým zralým Chardonnay. Název 'Butterfield Station' odkazuje na název vinice.

Chuť a vůně vína

Různorodost klimatu jednotlivých vinic (oblasti Russian River, Carneros, Sonoma Valley, Chalk Hill a Alexander Valley) napomáhá jeho jemné ovocné chuti. Víno bohaté zlatavé barvy a osvěžující vůní limetky, hrušky,nektarinky, pečeného jablaka a karamelizované vanilky. Středně tělnaté s chutí, ve které se prosazují tóny zeleného jablka s dozvukem dubu. Skvěle vyvážená chuť ovoce a dubu.

Sklizeň a zrání vína

Ručně sbírané hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány. Po vylisování je polovina šťávy fermentována v dubu a také prochází jablečno-mléčnou fermentací. To zajišťuje přeměnu ostré kyseliny jablečné na jemnější kyselinu mléčnou a dodává vínu krémový charakter. Druhá polovina je fermentována při nízké teplotě v nerezových tancích, aby byla zachována čerstvost. Po fermentaci víno zraje několik měsíců v dubových sudech, mix francouzského, maďarského a amerického dubu.


K jakému jídlu se víno hodí

  • mořské plody
  • kuřecí maso
  • smetanové omáčky

Recept: Mořský vlk
649 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County North Coast
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2019
Analáza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 0,49g/l00ml, pH 3.23
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (4-8 let)

Tasting notes


Mořský vlk

Mořský vlk


doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g


Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!