Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani - Sonoma County Cabernet Sauvignon 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Tato odrůda vína se pěstuje od roku 1961 jako první z kategorie Cabernet Sauvignon. Víno vděčí své kvalitě díky tomu, že se pěstuje v oblasti Sonoma County (Alexander Valley, Sonoma Valley).

Chuť a vůně vína

Víno je rubínové barvy s náznaky fialové, s vůní a chutí červeného bobulovitého ovoce, převážně třešně a ostružiny. Je to kořeněné víno, které zaplní svou silnou aromatickou chutí plně nosní dírky.

Sklizeň a zrání vína

Po sklizni jsou hrozny tři dny ponechány v chladu, poté prochází 10-15 dní fermentací při relativně vysokých teplotách v tancích z nerezové oceli. Po vymačkání víno dozrává 14 měsíců v sudech z amerického, francouzského a maďarského dubu. Do tohoto vína se pro jeho vyváženost přidává také část odrůdy Petit Verdot, Merlot a Malbec.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Těstoviny
  • Grilované maso
  • Jehněčí maso

Recept: Jehněčí kýta

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
799 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 88% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Merlot, 1% Malbec
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 15%, kyseliny 0,60g/100ml, pH 3,67
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
TA - 0,60g/100ml
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Jehněčí kýta

Jehněčí kýta


doba přípravy: 150 minut


Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!