Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani - Sonoma County Cabernet Sauvignon 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Tato odrůda vína se pěstuje od roku 1961 jako první z kategorie Cabernet Sauvignon. Víno vděčí své kvalitě díky tomu, že se pěstuje v oblasti Sonoma County (Alexander Valley, Sonoma Valley).

Chuť a vůně vína

Víno je rubínové barvy s náznaky fialové, s vůní a chutí červeného bobulovitého ovoce, převážně třešně a ostružiny. Je to kořeněné víno, které zaplní svou silnou aromatickou chutí plně nosní dírky.

Sklizeň a zrání vína

Po sklizni jsou hrozny tři dny ponechány v chladu, poté prochází 10-15 dní fermentací při relativně vysokých teplotách v tancích z nerezové oceli. Po vymačkání víno dozrává 14 měsíců v sudech z amerického, francouzského a maďarského dubu. Do tohoto vína se pro jeho vyváženost přidává také část odrůdy Petit Verdot, Merlot a Malbec.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Těstoviny
  • Grilované maso
  • Jehněčí maso

Recept: Fettuccine s cuketou

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
799 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 88% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Merlot, 1% Malbec
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 15%, kyseliny 0,60g/100ml, pH 3,67
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
TA - 0,60g/100ml
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Fettuccine s cuketou

Fettuccine s cuketou


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 2 osoby
Jarní Cibulka 4 ks, Olej (Řepkový Nebo Olivový Nelisovaný Za Studena), Cuketa 2 ks, Chilli, Fettucine Či Tagliatelle


Postup přípravy
Lehce pikantní a lahodné placaté nudle s cuketovými nudličkami. Na pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm nakrájenou jarní cibulku (nebo normální). Cukety omyjeme, vydlabeme vnitřky, nakrájíme na cca 16 proužků (i se slupkou), podle délky cukety rozkrojíme v polovině či ve třetinách a přidáme do pánve k cibulce. Osolíme, ochutíme špetkou pálivé papričky, můžeme i opepřit, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka (můžeme podlít trochou vody). Mezitím uvaříme těstoviny ve větším množství osolené vody dle návodu a slijeme je. Těstoviny promícháme s dušenou zeleninou a ihned podáváme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!