Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Sebastiani - Sonoma County Cabernet Sauvignon 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Tato odrůda vína se pěstuje od roku 1961 jako první z kategorie Cabernet Sauvignon. Víno vděčí své kvalitě díky tomu, že se pěstuje v oblasti Sonoma County (Alexander Valley, Sonoma Valley).

Chuť a vůně vína

Víno je rubínové barvy s náznaky fialové, s vůní a chutí červeného bobulovitého ovoce, převážně třešně a ostružiny. Je to kořeněné víno, které zaplní svou silnou aromatickou chutí plně nosní dírky.

Sklizeň a zrání vína

Po sklizni jsou hrozny tři dny ponechány v chladu, poté prochází 10-15 dní fermentací při relativně vysokých teplotách v tancích z nerezové oceli. Po vymačkání víno dozrává 14 měsíců v sudech z amerického, francouzského a maďarského dubu. Do tohoto vína se pro jeho vyváženost přidává také část odrůdy Petit Verdot, Merlot a Malbec.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Těstoviny
  • Grilované maso
  • Jehněčí maso

Recept: Bramborové noky se špenátem a sýrem

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
799 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 88% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Merlot, 1% Malbec
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 15%, kyseliny 0,60g/100ml, pH 3,67
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
TA - 0,60g/100ml
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Bramborové noky se špenátem a sýrem

Bramborové noky se špenátem a sýrem


doba přípravy: 25 minut


Suroviny
500 g vařených brambor, 120-150 g hrubé mouky, sůl, 1 lžíce řepkového oleje, 1 cibule, špenátový protlak, 2-3 stroužky česneku, sůl, polohrubá mouka na zahuštění, strouhaný sýr 30%


Postup přípravy
Noky: Brambory uvaříme, studené nastrouháme na vále, osolíme, vypracujeme těsto, tvoříme váleček jako prst a z něho pokrájíme kousky, které zaváříme v osolené vodě, až vyplavou. Scedíme. Špenát: Krájenou cibuli zpěníme, orestujeme prolisovaný česnek, podlijeme půl deci vody, přidáme špenátový protlak, osolíme,10 minut vaříme, poprášíme trochou mouky na zahuštění. Necháme probublat a máme hotovo. Špenát je dobrý ostřejší, chutná je i kombinace špenát-těstoviny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!