Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani - Sonoma County Cabernet Sauvignon 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Tato odrůda vína se pěstuje od roku 1961 jako první z kategorie Cabernet Sauvignon. Víno vděčí své kvalitě díky tomu, že se pěstuje v oblasti Sonoma County (Alexander Valley, Sonoma Valley).

Chuť a vůně vína

Víno je rubínové barvy s náznaky fialové, s vůní a chutí červeného bobulovitého ovoce, převážně třešně a ostružiny. Je to kořeněné víno, které zaplní svou silnou aromatickou chutí plně nosní dírky.

Sklizeň a zrání vína

Po sklizni jsou hrozny tři dny ponechány v chladu, poté prochází 10-15 dní fermentací při relativně vysokých teplotách v tancích z nerezové oceli. Po vymačkání víno dozrává 14 měsíců v sudech z amerického, francouzského a maďarského dubu. Do tohoto vína se pro jeho vyváženost přidává také část odrůdy Petit Verdot, Merlot a Malbec.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Těstoviny
  • Grilované maso
  • Jehněčí maso

Recept: Jehněčí kotlety

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
799 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 88% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Merlot, 1% Malbec
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 15%, kyseliny 0,60g/100ml, pH 3,67
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
TA - 0,60g/100ml
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
8ks jehněčí kotlety, 120g másla, 3 lžíce řepkového oleje, sůl, pepř mletý
Na marinádu:
6 lžíc olivového oleje, 2 lžíce medu, 2 lžičky drceného česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce petrželky nasekaná, 3 lžíce máty nasekané, 3 lžíce citronové šťávy, citronová kůra, 2 lžíce sojové omáčky


Postup přípravy
Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát, aby se všechny ingredience dobře spojily a rozvinuly své chutě. Dejte pozor, aby se nezačala směs vařit! Kotlety naklepejte, osolte a opepřete a naložte do vychladlé marinády. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte naložené minimálně 6 hodin, nejlépe však přes noc. Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a opečte kotletky do zlatohnědé ze všech stran, pak je poklaďte do máslem vymazaného plechu a vložte do trouby předehřáté na 230 °C, pečte 5 minut. Pak je znovu potřete směsí, ve které byly naložené, a slabě podlijte vodou. Snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut. Před podáváním nazdobte jemně nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte na teplých talířích s čerstvou zeleninou a pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!