Sebastiani - Sonoma County Chardonnay 2013, 0,75l
Bílé víno | suché | Chardonnay
Po více než čtyři dekády je Sonoma County jedním z předních regionů v Kalifornii pro produkci hroznů odrůdy Chardonnay.
Chuť a vůně vína
Různorodost klimatu jednotlivých vinic (oblasti Russian River, Carneros, Sonoma Valley, Chalk Hill a Alexander Valley) napomáhá jeho jemné ovocné chuti. Víno bohaté zlatavé barvy a osvěžující vůní citronu, žlutého jablka a karamelizované vanilky. Středně tělnaté s chutí, ve které se prosazují tóny zeleného jablka s dozvukem dubu. Skvěle vyvážená chuť ovoce a dubu.Sklizeň a zrání vína
Ručně sbírané hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány. Po fermentaci 66% vína zraje deset měsíců v sudech z francouzského, maďarského a amerického dubu. Zbytek pak odpočívá v tancích z nerezové oceli.K jakému jídlu se víno hodí
- mořské plody
- kuřecí maso
- smetanové omáčky
Recept: Kuřecí maso na kari s rýží
Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - 99,6% Chardonnay, 0,4% Mixed Whites
Ročník - 2013
Analáza vína - alkohol 13,9%, kyseliny 5,7g/l, pH 3,60
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (4-8 let)
Tasting notes

Kuřecí maso na kari s rýží
doba přípravy: 80 minut
Suroviny pro 4 osoby
300 g kuřecích prsních řízků
1 lžíce kari
Podle chuti:
sůl
pepř
1,5 lžíce sojové omáčky
1 pytlíček mražené zeleniny nebo stejné množství čerstvé
jíška
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme. Dáme na rozpálenou pánev smažíme 10 minut, přidáváme kari a sojovou omáčku. Povaříme 20 minut. Vložíme zeleninu, chvíli vaříme a trochu podlijeme vodou. Zahustíme, dáme vařit rýži, k ní dáme asi špetku kari. Přiklopíme maso pokličkou a necháme vařit, než se uvaří rýže. A naservírujeme.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!