Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani - Sonoma County Merlot 2015, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Víno rubínové barvy pochází z různých oblastí Sonoma County (včetně Dry Creek Valley, Alexander Valley, Sonoma Valley nebo Chalk Hill).

Chuť a vůně vína

Víno v sobě kombinuje vůni červeného bobulovitého ovoce, lístků černého čaje s lehkým dotekem dubu. Bohatá chuť tmavých třešní s čajovými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Po sklizni jsou hrozny tři dny ponechány v chladu, poté prochází 10-15 dní fermentací při relativně vysokých teplotách v tancích z nerezové oceli. Víno pak dozrává 18 měsíců v sudech z amerického a maďarského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • těstoviny
  • grilované maso
  • jehněčí maso

Recept: Steak z jelení kýty
799 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 88,3% Merlot, 10,5% Malbec, 1,2% Petit Verdot
Ročník - 2015
Analýza vína - alkohol 13,8%, kyseliny 0,55g/100ml, pH 3,63
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Steak z jelení kýty

Steak z jelení kýty


doba přípravy: 30 minut


Suroviny
250 g jelení kýta,
Marináda
olej (olivový), sůl, pepř, tymián, majoránka, bobkový list, rozmarýn, 4 stroužky česneku


Postup přípravy
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Další den dáme do pekáče a nejprve zprudka opečeme, poté dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!