Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani Sonoma County Merlot 2015, 0,75l

Červené víno | suché | Merlot

Víno rubínové barvy pochází z různých oblastí Sonoma County (včetně Dry Creek Valley, Alexander Valley, Sonoma Valley nebo Chalk Hill).

Chuť a vůně vína

Víno v sobě kombinuje vůni červeného bobulovitého ovoce, lístků černého čaje s lehkým dotekem dubu. Bohatá chuť tmavých třešní s čajovými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Po sklizni jsou hrozny tři dny ponechány v chladu, poté prochází 10-15 dní fermentací při relativně vysokých teplotách v tancích z nerezové oceli. Víno pak dozrává 18 měsíců v sudech z amerického a maďarského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • těstoviny
  • grilované maso
  • jehněčí maso

Recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
799 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 88,3% Merlot, 10,5% Malbec, 1,2% Petit Verdot
Ročník - 2015
Analýza vína - alkohol 13,8%, kyseliny 0,55g/100ml, pH 3,63
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 2 osoby
6 telecích medailonků z kýty (po 80 g), 3 lžíce přepuštěného másla, miska pravých hřibů, 100 ml bílého suchého vína, 200 ml smetany, asi 4 snítky tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř


Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!