Sebastiani Sonoma County Merlot 2015, 0,75l
Červené víno | suché | Merlot
Víno rubínové barvy pochází z různých oblastí Sonoma County (včetně Dry Creek Valley, Alexander Valley, Sonoma Valley nebo Chalk Hill).
Chuť a vůně vína
Víno v sobě kombinuje vůni červeného bobulovitého ovoce, lístků černého čaje s lehkým dotekem dubu. Bohatá chuť tmavých třešní s čajovými tóny.Sklizeň a zrání vína
Po sklizni jsou hrozny tři dny ponechány v chladu, poté prochází 10-15 dní fermentací při relativně vysokých teplotách v tancích z nerezové oceli. Víno pak dozrává 18 měsíců v sudech z amerického a maďarského dubu.K jakému jídlu se víno hodí
- těstoviny
- grilované maso
- jehněčí maso
Recept: Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 88,3% Merlot, 10,5% Malbec, 1,2% Petit Verdot
Ročník - 2015
Analýza vína - alkohol 13,8%, kyseliny 0,55g/100ml, pH 3,63
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)
Tasting notes

Steak s liškovo - smetanovou omáčkou
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 2 osoby
hovězí roštěná, sůl, pepř, oříšek másla, 1/2 cibule, hrst lišek, bílé víno, smetana
Postup přípravy
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky. Osolíme, opepříme a vše chvíli restujeme, podlijeme vínem a krátce dusíme. Nakonec přidáme smetanu, podle potřeby necháme zredukovat. Omáčkou přelijeme steaky, podáváme a olizujeme se až za ušima.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!