Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani North Coast Cabernet Sauvignon 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Tato odrůda vína se pěstuje od roku 1961 jako první z kategorie Cabernet Sauvignon. Víno vděčí své kvalitě díky tomu, že se pěstuje v oblasti Sonoma County (Alexander Valley, Sonoma Valley). Italský přistěhovalec Samuele Sebastiani přišel do Kalifornie koncem 19. století a v Sonomě se rychle stal známým díky svým kvalitním vínům ze široké škály mezinárodně uznávaných odrůd révy vinné. Specialitou pro tuto oblast jsou Chardonnay a Pinot Noir. Sebastiani se ale také může nazývat průkopníkem Cabernet Sauvignon v Sonomě. Bylo to první vinařství v AVA osázené Cabernetem Sauvignon.

Chuť a vůně vína

Víno je tmavě rubínové barvy s náznaky fialové, s vůní a chutí červeného bobulovitého ovoce, převážně černého rybízu, ostružin, cassis s náznaky chuti kokosu a vanilky díky stárnutí dřeva. Je to kořeněné víno, které zaplní svou silnou aromatickou chutí plně nosní dírky.

.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny se sklízejí v noci a tři dny se namáčejí ve studené slupce. Hrozny jsou následně rozdrceny a fermentace začíná při poměrně vysoké teplotě v nerezových tancích, aby se extrahovalo co nejvíce chuti. Po vylisování se víno míchá a zraje v nových i použitých sudech z francouzského, maďarského a amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Vyzrálé holandské sýry
  • Dušené maso
  • Jehněčí maso
  • Doporučujeme servírovat při teplotě 16-18 °C

Recept: Steak z jelení kýty
729 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 88% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Merlot, 1% Malbec
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 0,50g/100ml, pH 3,47, TA
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Steak z jelení kýty

Steak z jelení kýty


doba přípravy: 30 minut


Suroviny
250 g jelení kýta,
Marináda
olej (olivový), sůl, pepř, tymián, majoránka, bobkový list, rozmarýn, 4 stroužky česneku


Postup přípravy
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Další den dáme do pekáče a nejprve zprudka opečeme, poté dáme do trouby a pečeme asi půl hodiny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!