Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani - North Coast Chardonnay 2016, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Po více než čtyři dekády je North Coast jedním z předních regionů v Kalifornii pro produkci hroznů odrůdy Chardonnay.

Chuť a vůně vína

Různorodost klimatu jednotlivých vinic (oblasti Russian River, Carneros, Sonoma Valley, Chalk Hill a Alexander Valley) napomáhá jeho jemné ovocné chuti. Víno bohaté zlatavé barvy a osvěžující vůní citronu, žlutého jablka a karamelizované vanilky. Středně tělnaté s chutí, ve které se prosazují tóny zeleného jablka s dozvukem dubu. Skvěle vyvážená chuť ovoce a dubu.

Sklizeň a zrání vína

Ručně sbírané hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány. Po fermentaci 66% vína zraje deset měsíců v sudech z francouzského, maďarského a amerického dubu. Zbytek pak odpočívá v tancích z nerezové oceli.


K jakému jídlu se víno hodí

  • mořské plody
  • kuřecí maso
  • smetanové omáčky

Recept: Paella s mořskými plody

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
529 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2016
Analáza vína - alkohol 13,8%, kyseliny 0,53g/l00ml, pH 3.61
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (4-8 let)

Tasting notes


Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
8 ks krevety, olivový olej, 3 stroužky česneku, 1ks cibule bílá, 1ks červená paprika, 1ks zelená paprika, 2ks rajčat, 200g mořských plodů, 300g kulatozrnné rýže, 1,20l vývar rybí, z mořských plodů nebo zeleniny, sůl, šafrán, 2ks citrónu k podávání


Postup přípravy:
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou utěrku. Česnek pokrájejte na plátky, cibuli a papriky nadrobno. Do pánve do oleje po krevetách dejte nejprve cibuli, poté česnek a papriky, nakonec přidejte pokrájená rajčata. Vše pár minut restujte. Přidejte mořské plody, rýži a vše zalijte vývarem. Dochuťte šafránem, solí a vařte 15–20 minut. Vývar se vsákne a rýže změkne. Poté přikryjte pánev utěrkou a pokrm nechte ještě 5 minut dojít.
Na hotovou paellu naskládejte krevety a pokrájené citrony. Podávejte nejlépe s šumivým nebo bílým vínem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!