Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani - North Coast Chardonnay 2016, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Po více než čtyři dekády je North Coast jedním z předních regionů v Kalifornii pro produkci hroznů odrůdy Chardonnay.

Chuť a vůně vína

Různorodost klimatu jednotlivých vinic (oblasti Russian River, Carneros, Sonoma Valley, Chalk Hill a Alexander Valley) napomáhá jeho jemné ovocné chuti. Víno bohaté zlatavé barvy a osvěžující vůní citronu, žlutého jablka a karamelizované vanilky. Středně tělnaté s chutí, ve které se prosazují tóny zeleného jablka s dozvukem dubu. Skvěle vyvážená chuť ovoce a dubu.

Sklizeň a zrání vína

Ručně sbírané hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány. Po fermentaci 66% vína zraje deset měsíců v sudech z francouzského, maďarského a amerického dubu. Zbytek pak odpočívá v tancích z nerezové oceli.


K jakému jídlu se víno hodí

  • mořské plody
  • kuřecí maso
  • smetanové omáčky

Recept: Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
529 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2016
Analáza vína - alkohol 13,8%, kyseliny 0,53g/l00ml, pH 3.61
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (4-8 let)

Tasting notes


Kuřecí plátky v kořeněné omáčce

Kuřecí plátky v kořeněné omáčce


doba přípravy: 70 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky z kuřecích prsou
sůl
barevný pepř
1x cibule
plátek másla (silný 3 cm)
1 lžíce oleje
bobkový list
1/2 lžíce nastrouhané mrkve
1/2 lžíce nastrouhaného celeru nebo petržele
1 lžičky kmínu
1 lžičky majoránky
5 kuliček pepře
1/4 lžičky kari
hladká mouka na obalení masa popř. i na zahuštění omáčky
čerstvá petrželová nať


Postup přípravy:
Kuřecí prsa opatrně naklepeme přes folii, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a obalíme v hladké mouce. Cibuli nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo s olejem, vložíme bobkový list a cibuli pozvolna smažíme do zlatohnědé barvy. Pak vložíme obalené plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout, přičemž dáme pozor, aby se nám cibule nepřipálila. Pak teprve podlijeme asi 2 dcl vody, promícháme a přidáme postrouhanou zeleninu, kmín, kuličky pepře, majoránku a kari, mírně osolíme. Přivedeme k varu a maso dusíme ne déle než 15 minut. Kontrolujeme hustotu šťávy, popř. dolijeme vodou. Maso a bobkový list vyjmeme a šťávu rozmixujeme tyčovým mixerem, pak ji opět přivedeme k varu, pokud se nám zdá být příliš řídká, pak asi 1 pol. lž. hladké mouky rozmícháme ve sklenici studené vody a vlijeme ji do šťávy, necháme vařit miniálně dalších 15-20 minut. Podle chuti dochutíme, dosolíme a maso vložíme zpět, aby se v omáčce prohřálo, odstavíme z ohně. Nakonec do omáčky vhodíme asi 1 pol. lž. nasekané petrželkové nati.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!