Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani - North Coast Chardonnay 2016, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Po více než čtyři dekády je North Coast jedním z předních regionů v Kalifornii pro produkci hroznů odrůdy Chardonnay.

Chuť a vůně vína

Různorodost klimatu jednotlivých vinic (oblasti Russian River, Carneros, Sonoma Valley, Chalk Hill a Alexander Valley) napomáhá jeho jemné ovocné chuti. Víno bohaté zlatavé barvy a osvěžující vůní citronu, žlutého jablka a karamelizované vanilky. Středně tělnaté s chutí, ve které se prosazují tóny zeleného jablka s dozvukem dubu. Skvěle vyvážená chuť ovoce a dubu.

Sklizeň a zrání vína

Ručně sbírané hrozny jsou okamžitě po sklizni lisovány. Po fermentaci 66% vína zraje deset měsíců v sudech z francouzského, maďarského a amerického dubu. Zbytek pak odpočívá v tancích z nerezové oceli.


K jakému jídlu se víno hodí

  • mořské plody
  • kuřecí maso
  • smetanové omáčky

Recept: Kuře alá kachna

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
529 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2016
Analáza vína - alkohol 13,8%, kyseliny 0,53g/l00ml, pH 3.61
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (4-8 let)

Tasting notes


Kuře alá kachna

Kuře alá kachna


doba přípravy: 90 minut


Suroviny pro 4 osoby
Celé kuře
2 sklenice sterilovaného zelí
kmín celý
sůl


Postup přípravy:
Zelí vysypeme na připravený pekáč, rozprostřeme ho, dále si naporcujeme kuře, důkladně osolíme a okmínujeme ze všech stran. Takto připravené kuře zavrtáme do zelí a dáme do rozpálené trouby na 190°C asi na 70 minut.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!