Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani - Sonoma County Zinfandel 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Zinfandel

Oblast Sonoma County patří mezi nejprestižnější vinařské regiony ve Spojených státech pro produkci hroznů odrůdy Zinfandel.

Chuť a vůně vína

Toto červené středně tělnaté víno je charakteristické chutí i vůní malin s nádechem bílého pepře, černého čaje a cedru.

Sklizeň a zrání vína

Ručně sbírané hrozny před fermentací odpočívají tři dny v chladném prostředí. Po fermentaci víno následně dozrává 16 měsíců v sudech z maďarského a ruského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • steaky
  • svíčková Wellington
  • grilované maso

Recept: Srnčí žebírka
799 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 76% Zinfandel, 11% Syrah, 8% Malbec, 3% Barbera, 2% Petit Verdot
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 14,8%, kyseliny 0.53 g/100ml, pH 3,80
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Srnčí žebírka

Srnčí žebírka


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
12ks srnčích žebírek, 500 g hub, 250 ml smetany, sůl, pepř, 100 ml oleje, 80 g másla, 1 cibule, 1 kostka bujónu (masox)


Postup přípravy
Žebírka osolíme, opepříme, polijeme olejem a necháme hodinu marinovat. Potom je z marinády vyjmeme a v pánvi opečeme doměkka. Upečená žebírka vytáhneme, přidáme smetanu, masovou kostku, podlijeme vodou a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme jemně nasekanou cibulku, houby nakrájené na jemné plátky, osolíme, opepříme a podusíme. Omáčkou pak polijeme žebírka a podáváme s bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!