Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Sebastiani - Sonoma County Zinfandel 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Zinfandel

Oblast Sonoma County patří mezi nejprestižnější vinařské regiony ve Spojených státech pro produkci hroznů odrůdy Zinfandel.

Chuť a vůně vína

Toto červené středně tělnaté víno je charakteristické chutí i vůní malin s nádechem bílého pepře, černého čaje a cedru.

Sklizeň a zrání vína

Ručně sbírané hrozny před fermentací odpočívají tři dny v chladném prostředí. Po fermentaci víno následně dozrává 16 měsíců v sudech z maďarského a ruského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • steaky
  • svíčková Wellington
  • grilované maso

Recept: Mořský vlk
799 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 76% Zinfandel, 11% Syrah, 8% Malbec, 3% Barbera, 2% Petit Verdot
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 14,8%, kyseliny 0.53 g/100ml, pH 3,80
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Mořský vlk

Mořský vlk


doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g


Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!