Sebastiani - Sonoma County Zinfandel 2013, 0,75l
Oblast Sonoma County patří mezi nejprestižnější vinařské regiony ve Spojených státech pro produkci hroznů odrůdy Zinfandel.
Chuť a vůně vína
Toto červené středně tělnaté víno je charakteristické chutí i vůní malin s nádechem bílého pepře, černého čaje a cedru.Sklizeň a zrání vína
Ručně sbírané hrozny před fermentací odpočívají tři dny v chladném prostředí. Po fermentaci víno následně dozrává 16 měsíců v sudech z maďarského a ruského dubu.K jakému jídlu se víno hodí
- steaky
- svíčková Wellington
- grilované maso
Recept: Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony
Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 76% Zinfandel, 11% Syrah, 8% Malbec, 3% Barbera, 2% Petit Verdot
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 14,8%, kyseliny 0.53 g/100ml, pH 3,80
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)
Tasting notes

Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony
doba přípravy: 60 minut
Suroviny pro 4 osoby
600 g vepřové panenky, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 400 g žampionů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 250 g předvařené směsi ječných krup a čočky, 200 ml drůbežího vývaru, čerstvá listová petržel, 100 g tvrdého sýru Parmazán, alobal, vpichový teploměr, struhadlo, zapékací mísa, grilovací pánev
Postup přípravy
Panenku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a obalíme v sekaných bylinkách. V grilovací pánvi zprudka opečeme ze všech stran. Dopečeme v troubě vyhřáté na 135 °C a vpichovým teploměrem hlídáme vnitřní teplotu. Jakmile dosáhne 45 °C maso vyndáme a necháme odpočinout asi 15 minut pod alobalem.
Na olivovém oleji na barvu orestujeme nakrájené očištěné žampiony. Osolíme, opepříme, stáhneme plamen a přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a ještě krátce restujeme. Podlijeme vývarem a vsypeme luštěniny s kroupy (ty nijak nevaříme a nasypeme je rovnou z obalu). Krátce povaříme, dokončíme sekanou petrželkou a podáváme.
Takto připravené luštěniny podáváme s pečenou panenkou nakrájenou na plátky. Celé jídlo ještě zasypeme strouhaným sýrem pecorino a ozdobíme lístky petržele.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!