Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Sebastiani - Sonoma County Zinfandel 2013, 0,75l

Červené víno | suché | Zinfandel

Oblast Sonoma County patří mezi nejprestižnější vinařské regiony ve Spojených státech pro produkci hroznů odrůdy Zinfandel.

Chuť a vůně vína

Toto červené středně tělnaté víno je charakteristické chutí i vůní malin s nádechem bílého pepře, černého čaje a cedru.

Sklizeň a zrání vína

Ručně sbírané hrozny před fermentací odpočívají tři dny v chladném prostředí. Po fermentaci víno následně dozrává 16 měsíců v sudech z maďarského a ruského dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • steaky
  • svíčková Wellington
  • grilované maso

Recept: Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce
799 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Spojené státy americké (Kalifornie)
Vinařská oblast - Sonoma County
Vinařství - Sebastiani (Mark R. Lyon)
Typ - Červené víno
Odrůda - 76% Zinfandel, 11% Syrah, 8% Malbec, 3% Barbera, 2% Petit Verdot
Ročník - 2013
Analýza vína - alkohol 14,8%, kyseliny 0.53 g/100ml, pH 3,80
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-12 let)

Tasting notes


Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce

Telecí medailonky v hříbkovo - petrželkové omáčce


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 2 osoby
6 telecích medailonků z kýty (po 80 g), 3 lžíce přepuštěného másla, miska pravých hřibů, 100 ml bílého suchého vína, 200 ml smetany, asi 4 snítky tymiánu, 3 lžíce nasekané petrželky, sůl, pepř


Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků. Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!