Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Smithfield Cellars Butchers Block Malbec 2018, 0,75l

Červené víno | suché | Malbec

Toto víno purpurové barvy pochází ze známé oblasti Mendoza.

V souladu s tradicemi naši odborníci hledali víno, které by se skvěle doplňovalo s nejlepším masem. Díky kombinaci jejich kulinářských znalostí a zkušeností s vinařskou výrobou vám proto s hrdostí můžeme představit produkt: Our Smithfield Cellars Butchers Block Malbec 2018.

Chuť a vůně vína

Vyvážené, chuťově bohaté víno se svěžími ovocnými tóny malin a ostružin. Vždy čiré a jasné, jemně kořeněné.

Jeho charakteristiky nejvíce vyniknou při teplotách 16 – 18 °C. Jakmile toto ušlechtilé, jemné víno purpurové barvy nalijete do sklenice, budou se vám sbíhat sliny v ústech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • obzvláště se hodí k pokrmům s hovězím masem
  • vhodné pro decentní přípitek

Recept: Jehněčí kýta
229 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Smithfield Winery
Typ - Červené víno
Odrůda - Malbec
Ročník - 2018
Analýza vína - zbytkový cukr: 2.2 g/l, alkohol: 13.00%, kyseliny: 3.80 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-8 let)


Jehněčí kýta

Jehněčí kýta


doba přípravy: 150 minut


Suroviny
1kg jehněčí kýta, 1lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky mořské soli, pepř celý (hrubě drcený), 1ks červené papriky, 1ks žluté papričky, 0,5ks bobkového listu, 5ks hřebíčku, 4ks kardamomu, 4 stroužky česneku (neloupaný), 40ml citronové šťávy, sůl, pepř mletý


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte mořskou solí a drceným pepřem. Do pekáče položte dobře osolenou a opepřenou jehněčí kýtu a okolo rozložte stroužky česneku. Potřete nebo zakápněte olejem a citronovou šťávou. Pečte, až je maso měkké a na povrchu krásně zlatavé. Nechte ve vypnuté troubě a při pootevřených dvířkách asi 10 minut odpočívat. Vyjměte pekáč z trouby a volně překryjte alobalem. Nechte ještě 20 minut stát, pak maso naporcujte a podávejte třeba s pečenými bramborami.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!