Smithfield Cellars Butchers Block Malbec 2018, 0,75l
Toto víno purpurové barvy pochází ze známé oblasti Mendoza.
V souladu s tradicemi naši odborníci hledali víno, které by se skvěle doplňovalo s nejlepším masem. Díky kombinaci jejich kulinářských znalostí a zkušeností s vinařskou výrobou vám proto s hrdostí můžeme představit produkt: Our Smithfield Cellars Butchers Block Malbec 2015.
Chuť a vůně vína
Vyvážené, chuťově bohaté víno se svěžími ovocnými tóny malin a ostružin. Vždy čiré a jasné, jemně kořeněné.Jeho charakteristiky nejvíce vyniknou při teplotách 16 – 18 °C. Jakmile toto ušlechtilé, jemné víno purpurové barvy nalijete do sklenice, budou se vám sbíhat sliny v ústech.
K jakému jídlu se víno hodí
- obzvláště se hodí k pokrmům s hovězím masem
- vhodné pro decentní přípitek
Recept: Plzeňské roštěnky
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Smithfield Winery
Typ - Červené víno
Odrůda - Malbec
Ročník - 2018
Analýza vína - zbytkový cukr: 2.2 g/l, alkohol: 13.00%, kyseliny: 3.80 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-8 let)

Plzeňské roštěnky
doba přípravy: 45 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 plátky roštěné, 2 párky, 1 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky na obalení, olej, 1 sklenka světlého piva, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, sůl, pepř, smažená cibulka na ozdobu
Postup přípravy:
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je opečeme. Maso vyjmeme do výpeku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme. Když se omáčka začne vařit, vložíme zpět roštěnky a dusíme je do měkka. Měkké maso opět vyjmeme, šťávu vydusíme, vmícháme mouku a osmahneme ji. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme k varu, přidáme bobkový list a omáčku povaříme. Mezitím na pánvi osmahneme nakrojené nožičky párků a na kolečka nakrájenou cibuli. Roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibulkou a nožičkami párků. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlík.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!