Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Smithfield Cellars Butchers Block Malbec 2021, 0,75l

Červené víno | suché | Malbec

Toto víno purpurové barvy pochází ze známé oblasti Mendoza.

V souladu s tradicemi naši odborníci hledali víno, které by se skvěle doplňovalo s nejlepším masem. Díky kombinaci jejich kulinářských znalostí a zkušeností s vinařskou výrobou vám proto s hrdostí můžeme představit produkt: Our Smithfield Cellars Butchers Block Malbec 2020.

Chuť a vůně vína

Vyvážené, chuťově bohaté víno se svěžími ovocnými tóny malin a ostružin. Vždy čiré a jasné, jemně kořeněné.

Jeho charakteristiky nejvíce vyniknou při teplotách 16 – 18 °C. Jakmile toto ušlechtilé, jemné víno purpurové barvy nalijete do sklenice, budou se vám sbíhat sliny v ústech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • obzvláště se hodí k pokrmům s hovězím masem
  • vhodné pro decentní přípitek

Recept: Staročeské hovězí roládky na zelenině
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Smithfield Winery
Typ - Červené víno
Odrůda - Malbec
Ročník - 2021
Analýza vína - zbytkový cukr: 2.2 g/l, alkohol: 13.00%, kyseliny: 3.80 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-8 let)


Staročeské hovězí roládky na zelenině

Staročeské hovězí roládky na zelenině


doba přípravy: 120 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 plátky hovězího zadního, staročeské koření, sůl, 6 plátků krájené slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, lilek menší, cuketa menší, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 6 malých rajčátek cherry, 2 lžíce tuku (olej, sádlo), mouka hladká na zahuštění, zelená cibulová nať


Postup přípravy
Hovězí plátky naklepeme na tenko,osolíme,lehce posypeme staročeským kořením,poklademe slaninou a pevně zarolujeme. Na konci spíchneme jehlou,nebo párátkem. V kastrolu si rozehřejeme tuk,vsypeme najemno nakrájenou cibuli (trošku si jí schováme na později) a restujeme do světle hněda. Pak přidáme 2 stroužky česneku, pokrájené na plátky a roládky,které necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme protlak, rychle promícháme a zalijeme vroucí vodou do výšky 2/3 masa. Ještě trochu osolíme, přiklopíme poklicí a dáme dusit do měkka. Dle potřeby lehce doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme ,uložíme do tepla a šťávu zahustíme tmavší jíškou, nebo moukou rozmíchanou v troše vody. Štávu si můžeme před zahuštěním nastavit horkou vodou,podle toho,kolik jí asi budeme chtít. Necháme asi 10 min provářet, pak pečlivě přecedíme přes hustý cedník a necháme ještě asi 10 min. provářet. Štáva by nám měla pustit na povrchu tuk. Mezitím si nakrájíme lilek i cuketu na centimetrové hranolky,rajčata na půlky. V pánvi si rozehřejeme trošku oleje, vsypeme pokrájený lilek, cuketu, zbylou cibuli a vše lehce opečeme, pak osolíme, přidáme ždibet staročeského koření, podlijeme trochou vody (jen na pokrytí dna), přiklopíme a necháme asi 5 min dusit. Poté přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný poslední stroužek česneku, podlijeme naběračkou šťávy a necháme chvilku provařit. Hotovou zeleninu (neměla by být rozvařená,ale křupavá) přidáme do omáčky, necháme přejít varem a dle chuti dosolíme. Vmícháme nakrájenou zelenou cibulku. Roládky zbavíme jehel a nakrájíme je na plátky. Na talíř nandáme přílohu,nalijeme omáčku se zeleninou a poklademe plátky masa. Jako příloha je vhodná rýže,vařené brambory.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!