Spritz Pink grapefruit Rosa Aperitivo Italiano, 0,75l
Šumivý koktejl z vína odrůdy Glera
Chuť a vůně vína
Aromatický osvěžující koktejl, charakteristický nádechem kořenitých citrusů, zejména růžového grapefruitu, s květinovou dochutí.K jakému jídlu se víno hodí
- jako aperitiv
- ovoce
- Návrh na servírování: aperitiv podáváme za studena na ledu ozdobený plátkem citrónu při teplotě 5 - 7°C
Recept: Kynuté knedlíky s ovocem
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - San Pietro di Feletto (Treviso)
Typ - šumivý koktejl
Odrůda - Glera
Analýza vína - alkohol: 8 %
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Kynuté knedlíky s ovocem
doba přípravy: 45 minut
Suroviny
30 dkg hrubé mouky, 2 dl mléka, 1 vejce, 1 dkg droždí, 2 lžíce cukru, špetka soli, 70 dkg jahod (nebo jiné ovoce podle sezony),
Na posypání
10 dkg cukru, 15 dkg tvrdého tvarohu, 10 dkg rozpuštěného másla
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, lžíci cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout.
Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky je zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a tvoříme kulaté knedlíky. Vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly. Po chvíli je vařečkou obrátíme. Vaříme 8 - 10 minut. Jeden vyjmeme, zkusíme, zda je uvařen. Pak knedlíky vyjmeme a mírně natrhneme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Při podávání je sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastíme máslem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!