Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Spritz Pink grapefruit Rosa Aperitivo Italiano, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivý koktejl z vína odrůdy Glera


Chuť a vůně vína

Aromatický osvěžující koktejl, charakteristický nádechem kořenitých citrusů, zejména růžového grapefruitu, s květinovou dochutí.

K jakému jídlu se víno hodí

  • jako aperitiv
  • ovoce
  • Návrh na servírování: aperitiv podáváme za studena na ledu ozdobený plátkem citrónu při teplotě 5 - 7°C

Recept: Třešňová bublanina
199 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - San Pietro di Feletto (Treviso)
Typ - šumivý koktejl
Odrůda - Glera
Analýza vína - alkohol: 8 %
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Třešňová bublanina

Třešňová bublanina


doba přípravy: 25 minut


Suroviny
250 ml teplého sójového mléka, 2 lžíce medu, 70 ml řepkového oleje, 270 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu, 40 g bramborového škrobu, lžičku fruktózového vanilkového cukru, 1 kypřící prášek


Postup přípravy
V odměrce smícháme 250 ml teplého tekutého sojového mléka a 2 lžíce medu, 70 ml řepkového oleje - necháme vychladnout. V míse smícháme 270 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu, 40 g bramborového škrobu (Solamylu), lžičku fruktózového vanilkového cukru a sáček kypřícího prášku. Nahřejeme troubu na 180 °C a vyložíme plech pečicím papírem. Smícháme tekuté a sypké složky. Nalijeme těsto na pekáč, poklademe třešněmi, obalenými v hrubé mouce, aby neklesly. Povrch posypeme drobenkou z hrubé mouky, fruktózového vanilkového cukru a řepkového oleje. Pečeme asi půl hodiny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!