Spritz Pink grapefruit Rosa Aperitivo Italiano, 0,75l
Šumivý koktejl z vína odrůdy Glera
Chuť a vůně vína
Aromatický osvěžující koktejl, charakteristický nádechem kořenitých citrusů, zejména růžového grapefruitu, s květinovou dochutí.K jakému jídlu se víno hodí
- jako aperitiv
- ovoce
- Návrh na servírování: aperitiv podáváme za studena na ledu ozdobený plátkem citrónu při teplotě 5 - 7°C
Recept: Třešňová bublanina
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - region Veneto
Vinařství - San Pietro di Feletto (Treviso)
Typ - šumivý koktejl
Odrůda - Glera
Analýza vína - alkohol: 8 %
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Třešňová bublanina
doba přípravy: 25 minut
Suroviny
250 ml teplého sójového mléka, 2 lžíce medu, 70 ml řepkového oleje, 270 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu, 40 g bramborového škrobu, lžičku fruktózového vanilkového cukru, 1 kypřící prášek
Postup přípravy
V odměrce smícháme 250 ml teplého tekutého sojového mléka a 2 lžíce medu, 70 ml řepkového oleje - necháme vychladnout. V míse smícháme 270 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu, 40 g bramborového škrobu (Solamylu), lžičku fruktózového vanilkového cukru a sáček kypřícího prášku. Nahřejeme troubu na 180 °C a vyložíme plech pečicím papírem. Smícháme tekuté a sypké složky. Nalijeme těsto na pekáč, poklademe třešněmi, obalenými v hrubé mouce, aby neklesly. Povrch posypeme drobenkou z hrubé mouky, fruktózového vanilkového cukru a řepkového oleje. Pečeme asi půl hodiny.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!