Valle Central - Sun Pueblo Cabernet Sauvignon 2017, 0,75l
Plné svěží víno s elegantní strukturou a pikantní kyselinkou. Podávejte při teplotě 16-18 ° C.
Chuť a vůně vína
Vynikající ovocný Cabernet Sauvignon tmavě rubínové barvy zaujme vůní i chutí černého rybízu a ostružin s nádechem cedrového dřeva a koření.K jakému jídlu se víno hodí
- grilované maso
- steaky
Recept: Flank steak se zeleninou
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Valle Central
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Flank steak se zeleninou
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 2 osoby
200 g hovězího flank steaku, olej na potření, 1 lžíce oleje na opékání, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/3 mladé cukety, 1 červená cibule, 200 g sterilovaných cherry rajčátek, 1-2 lžíce mraženého hrášku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl, pepř
Postup přípravy
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití). Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!