Valle Central - Sun Pueblo Cabernet Sauvignon 2017, 0,75l
Plné svěží víno s elegantní strukturou a pikantní kyselinkou. Podávejte při teplotě 16-18 ° C.
K jakému jídlu se víno hodí
- grilované maso
- steaky
Recept: Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Valle Central
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13%
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Vepřová panenka v bylinkách s luštěninami a žampiony
doba přípravy: 60 minut
Suroviny pro 4 osoby
600 g vepřové panenky, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 400 g žampionů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 250 g předvařené směsi ječných krup a čočky, 200 ml drůbežího vývaru, čerstvá listová petržel, 100 g tvrdého sýru Parmazán, alobal, vpichový teploměr, struhadlo, zapékací mísa, grilovací pánev
Postup přípravy
Panenku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a obalíme v sekaných bylinkách. V grilovací pánvi zprudka opečeme ze všech stran. Dopečeme v troubě vyhřáté na 135 °C a vpichovým teploměrem hlídáme vnitřní teplotu. Jakmile dosáhne 45 °C maso vyndáme a necháme odpočinout asi 15 minut pod alobalem.
Na olivovém oleji na barvu orestujeme nakrájené očištěné žampiony. Osolíme, opepříme, stáhneme plamen a přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a ještě krátce restujeme. Podlijeme vývarem a vsypeme luštěniny s kroupy (ty nijak nevaříme a nasypeme je rovnou z obalu). Krátce povaříme, dokončíme sekanou petrželkou a podáváme.
Takto připravené luštěniny podáváme s pečenou panenkou nakrájenou na plátky. Celé jídlo ještě zasypeme strouhaným sýrem pecorino a ozdobíme lístky petržele.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!