Valle Central - Sun Pueblo Chardonnay 2018, 0,75l
Středně plné víno s živým a svěžím charakterem. Podávejte vychlazené při 9-11 °C.
Chuť a vůně vína
Svěží víno s tóny grapefruitu, hrušky, květinovými akcenty a vůní tropického ovoce.K jakému jídlu se víno hodí
- drůběž
- ryby
- mořské plody
Recept: Candát s asijským pestem
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Valle Central
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5 %
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)

Candát s asijským pestem
Doba přípravy: 35 minut
Suroviny:
400g candáta (filety), 1 svazek bazalky (nejlépe thajské), 50g solených arašíd, zázvor (malý kousek), 3 lžíce sezamový olej, 50 ml zeleninový vývar, 2 lžíce rýžového octa, 250g mrkve, 200g cukrového hrášku (lusky), sojová omáčka, sůl, pepř mletý
Postup přípravy:
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Vyjměte, v pánvi krátce osmažte mrkev, hrášek a klíčky. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a spolu s pestem podávejte k rybě.
Pesto je nepostradatelná italská chuťovka, jejímž základem je bazalka. Za nejpůvodnější je pokládáno janovské, pesto genovese, kdy jsou jemně podrcené lístky bazalky promíchány s olivovým olejem, piniovými jadérky, česnekem a parmazánem. Tato původní chuťovka inspirovala v Itálii i mimo ni řadu variací, takže dnes najdeme pesto třeba z rukoly a vlašských ořechů, červené ze sušených rajčat a spoustu dalších mutací, například tuto chuťově nasměrovanou k Asii.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!