Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Valle Central - Sun Pueblo Chardonnay 2018, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Středně plné víno s živým a svěžím charakterem. Podávejte vychlazené při 9-11 °C.

Chuť a vůně vína

Svěží víno s tóny grapefruitu, hrušky, květinovými akcenty a vůní tropického ovoce.

K jakému jídlu se víno hodí

  • drůběž
  • ryby
  • mořské plody

Recept: Kalamáry na pomerančovém másle
199 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Valle Central
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2018
Analýza vína - alkohol 13,5 %
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (1-3roky)


Kalamáry na pomerančovém másle

Kalamáry na pomerančovém másle


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4 osoby
čerstvé kalamáry 800 g, pórek 300 g, česnek 50 g, zeleninový vývar 300 ml, máslo 100 g, pomeranč 1 ks, čerstvé chilli papričky 20 g


Postup přípravy
Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout. Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence. Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!