Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Thorn Horn Eden Valley Riesling 2015, 0,75l

Bílé víno | polosuché | Riesling

Thorn Riesling je lahodné víno slámové barvy s vůní květů a ovocným nádechem

Chuť a vůně vína

Vůně lahodně složená ze sladkých citrusů a jablka s tóny limetkového tvarohu a jablečného koláče. Ideální pro okamžité pití, své milovníky bude odměňovat při skladování v lahvi vyjimečnou chutí i v příštích letech.

Sklizeň a zrání vína

Pochází z oblasti Eden Valley, která je známá produkcí nejlepších australských ryzlinků. Ročník 2015 zažil neobvykle suché léto a začátek podzimu. Suché období spojené s chladnými nočními teplotami umožnily révě produkovat hrozny s výjimečným charakterem a chutí - zářivé, vyvážené, lahodné.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální konzumovat ve spojení se smetanovými pokrmy francouzské a německé kuchyně, ale také se výborně hodí k čerstvému japonskému suši a mořským plodům.

Recept: Thajské seafood kari se slávkami
559 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Godfrey’s Creek)
Vinařství - Grant Burge
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling 100%
Ročník - 2015
Analýza vína - Alkohol: 12 % v/v, Titrovatelné kyseliny: 9.2g/litre, Zbytkový cukr: 196g/litre, pH: 3.30.
Druh vína - Polosuché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivace - 10-12 let

Tasting notes


Thajské seafood kari se slávkami

Thajské seafood kari se slávkami


Doba přípravy: 30 minut


Suroviny:
česnek 2 stroužky, sladké chilli papriky bez jádřince 3 ks, citronová tráva 2 ks, šalotka 5 ks, semínka koriandru 1 lžíce, krevetová pasta 2 lžíce, mletá kurkuma 2 lžíce, rybí omáčka 1 lžíce, palmový cukr, naškrábaný 1/2 lžičky, kokosové mléko 500 ml
Slávky
čerstvé slávky 1,6 kg, citronová tráva 1 ks,čerstvá thajská bazalka 1 hrst, kari pasta 4 lžíce, kokosové mléko 250 ml


Postup přípravy:
Nejprve připravte kari pastu. Semínka koriandru orestujte na sucho a rozdrťte v hmoždíři. Na tuku orestujte najemno nakrájenou šalotku, česnek, citronovou trávu a sladké chilli. Přidejte nastrouhaný palmový cukr, krevetovou pastu, důkladně promíchejte a zaprašte mletou kurkumou. Takto připravený základ důkladně promíchejte a podlijte rybí omáčkou a kokosovým mlékem. Lehce provařte 15 minut a poté důkladně vymixujte v jemnou kari pastu. Ve wok pánvi orestujte najemno nakrájenou citronovou trávu a překrájené stonky thajské bazalky. Přidejte předem připravenou kari pastu a lehce promíchejte. Přisypejte čerstvé slávky a podlijte kokosovým mlékem. Přiklopte pokličkou. Mušle provařte maximálně 4 minuty. Po uvaření mušle vyberte a přendejte do hlubokého talíře. Zbylou omáčku lehce svařte do krémové konzistence. Před konzumací přelijte mušle omáčkou, dozdobte snítky thajské bazalky. Chuť můžete zvýraznit čerstvě nasekanými chilli papričkami. Jako přílohu podávejte tapiokový chléb.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!