Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Thorn Horn Eden Valley Riesling 2015, 0,75l

Bílé víno | polosuché | Riesling

Thorn Riesling je lahodné víno slámové barvy s vůní květů a ovocným nádechem

Chuť a vůně vína

Vůně lahodně složená ze sladkých citrusů a jablka s tóny limetkového tvarohu a jablečného koláče. Ideální pro okamžité pití, své milovníky bude odměňovat při skladování v lahvi vyjimečnou chutí i v příštích letech.

Sklizeň a zrání vína

Pochází z oblasti Eden Valley, která je známá produkcí nejlepších australských ryzlinků. Ročník 2015 zažil neobvykle suché léto a začátek podzimu. Suché období spojené s chladnými nočními teplotami umožnily révě produkovat hrozny s výjimečným charakterem a chutí - zářivé, vyvážené, lahodné.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální konzumovat ve spojení se smetanovými pokrmy francouzské a německé kuchyně, ale také se výborně hodí k čerstvému japonskému suši a mořským plodům.

Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
559 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Godfrey’s Creek)
Vinařství - Grant Burge
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling 100%
Ročník - 2015
Analýza vína - Alkohol: 12 % v/v, Titrovatelné kyseliny: 9.2g/litre, Zbytkový cukr: 196g/litre, pH: 3.30.
Druh vína - Polosuché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivace - 10-12 let

Tasting notes


Pečený pstruh s kedlubnovým salátem

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla


Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.


Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!