Doručení do štědrého dne garantujeme pro zásilky MESSENGER po ČR objednané do 13.12 a pro zásilky po Praze do 23.12.

Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Grant Burge - Thorn Horn Eden Valley Riesling 2015, 0,75l

Bílé víno | polosuché | Riesling

Thorn Riesling je lahodné víno slámové barvy s vůní květů a ovocným nádechem

Chuť a vůně vína

Vůně lahodně složená ze sladkých citrusů a jablka s tóny limetkového tvarohu a jablečného koláče. Ideální pro okamžité pití, své milovníky bude odměňovat při skladování v lahvi vyjimečnou chutí i v příštích letech.

Sklizeň a zrání vína

Pochází z oblasti Eden Valley, která je známá produkcí nejlepších australských ryzlinků. Ročník 2015 zažil neobvykle suché léto a začátek podzimu. Suché období spojené s chladnými nočními teplotami umožnily révě produkovat hrozny s výjimečným charakterem a chutí - zářivé, vyvážené, lahodné.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální konzumovat ve spojení se smetanovými pokrmy francouzské a německé kuchyně, ale také se výborně hodí k čerstvému japonskému suši a mořským plodům.

Recept: Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye
559 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Nový Zéland
Vinařská oblast - Marlborough (Godfrey’s Creek)
Vinařství - Grant Burge
Typ - Bílé víno
Odrůda - Riesling 100%
Ročník - 2015
Analýza vína - Alkohol: 12 % v/v, Titrovatelné kyseliny: 9.2g/litre, Zbytkový cukr: 196g/litre, pH: 3.30.
Druh vína - Polosuché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivace - 10-12 let

Tasting notes


Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye

Waldorfský salát s krevetami podle Gordona Ramsaye


doba přípravy: 30 minut
Klasický waldorfský salát je kombinací křupavého jablka, hroznového vína, řapíkatého celeru a vlašských ořechů a byl by to ideální zdravý pokrm, pokud by se na závěr nezalil štědrou dávkou majonézy. Zkuste přidat krevety jako zdroj bílkovin a vyměnit kaloriemi nabitou majonézu za lehounkou zálivku z řeckého jogurtu.


Suroviny pro 4 osoby
vlašské ořechy 75 g, římský salát, nakrájený na proužky 1 malá hlávka, uvařené a vyloupané královské krevety 200 g, řapíkatý celer, nakrájený na plátky 4 vnitřní řapíky, jablko (např. Granny Smith), nakrájené na 1cm kousky 1 ks, kuličky, bílého hroznového vína, rozpůlené 100 g
zálivka
řecký jogurt 100 g, dijonská hořčice 1,5 lžičky, jablečný ocet 1 lžička, šťáva z 1/2 citronu, mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř


Postup přípravy
Začněte zálivkou: v malé misce prošlehejte všechny suroviny, ochutnejte a dolaďte podle chuti; pokud je třeba, přilijte o trošku více citronové šťávy. V pánvi na středním ohni nasucho opečte vlašské ořechy dozlatova, trvá to 2–3 minuty. Do velké salátové mísy dejte natrhané salátové listy, krevety, řapíkatý celer, jablko a hroznové víno. Přelijte zálivkou a dobře promíchejte. Ochutnejte a před podáváním případně ještě dosolte a dopepřete.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!