Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Trapiche Melodias Malbec 2019, 0,75l

Červené víno | suché | Malbec

Malbec řady MELODIAS je vyroben z hroznů vinic v těch nejlepších oblastech. Každé z těchto vín se vyznačuje jedinečným a specifickým tónem a ve vzájemném spojení vytvářejí jedinečnou melodii pro lidské smysly.

Chuť a vůně vína

Tento Malbec má sytou, purpurovou barvu a aroma minerální, s tóny švestek, černých třešní s nádechem černého pepře. Chuť je měkká a kulatá, cítíme tóny zralých bobulovin. Dochuť je plná a pikantní s jemnými taniny. Jasné, šťavnaté, nenápadně měkké a snadné pití.

Sklizeň a zrání vína

Víno zrálo 9 měsíců v dubových sudech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální podávat k hovězímu, jehněčímu, grilovanému masu
  • Také se hodí velmi dobře v kombinaci s těstovinami, mírnou až pikantní kuchyní a polotvrdými sýry
  • Podávejte při teplotě: 16 - 18°C

Recept: Nakládaný plísňový sýr se švestkami

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Červené víno
Odrůda - Malbec
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5)

Tasting notes


Nakládaný plísňový sýr se švestkami

Nakládaný plísňový sýr se švestkami


doba přípravy: 60 minut


Suroviny pro 4 osoby
1 ks plísňového sýra typu hermelín, 80 g sušených švestek, 3 stroužky česneku, snítka rozmarýnu, hvězdička badyánu, mletá paprika, olivový olej na zalití


Postup přípravy
Sýr odkrojíme tak, aby odkrojek tvořil tenkou "pokličku". Vnitřek zbytku vydlabeme. Náplň připravíme tak, že několik vypeckovaných švestek odložíme stranou, zbylé podrtíme nebo rozsekáme na drobnou směsku. Přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku a asi 2 jehličky podrceného rozmarýnu, vydlabanou náplň sýra. Důkladně rozetřeme do pasty,já si pomohla mixérem. Přiklopíme "pokličkou" sýra a lehce stiskem upevníme. Vložíme do čisté sklenice. Přidáme zbylé švestky,česnek,rozmarýn a badyán. Lehce poprášíme paprikou. Zalijeme kvalitním olejem a uzavřeme. Necháme v chladu nejméně 4 dny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!