Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Trapiche Melodias Malbec 2019, 0,75l

Červené víno | suché | Malbec

Malbec řady MELODIAS je vyroben z hroznů vinic v těch nejlepších oblastech. Každé z těchto vín se vyznačuje jedinečným a specifickým tónem a ve vzájemném spojení vytvářejí jedinečnou melodii pro lidské smysly.

Chuť a vůně vína

Tento Malbec má sytou, purpurovou barvu a aroma minerální, s tóny švestek, černých třešní s nádechem černého pepře. Chuť je měkká a kulatá, cítíme tóny zralých bobulovin. Dochuť je plná a pikantní s jemnými taniny. Jasné, šťavnaté, nenápadně měkké a snadné pití.

Sklizeň a zrání vína

Víno zrálo 9 měsíců v dubových sudech.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální podávat k hovězímu, jehněčímu, grilovanému masu
  • Také se hodí velmi dobře v kombinaci s těstovinami, mírnou až pikantní kuchyní a polotvrdými sýry
  • Podávejte při teplotě: 16 - 18°C

Recept: Hovězí plátky na houbách

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Červené víno
Odrůda - Malbec
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5)

Tasting notes


Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách


doba přípravy: 80 minut


Suroviny pro 6 osob
700g zadního hovězího, 2 cibule, 300 g čerstvých hub, sůl, pepř, kmín, olej, sádlo, houbový bujon, houbové koření, hladká mouka


Postup přípravy
Maso nakrájíme na 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!