Trapiche Melodias Malbec 2019, 0,75l
Malbec řady MELODIAS je vyroben z hroznů vinic v těch nejlepších oblastech. Každé z těchto vín se vyznačuje jedinečným a specifickým tónem a ve vzájemném spojení vytvářejí jedinečnou melodii pro lidské smysly.
Chuť a vůně vína
Tento Malbec má sytou, purpurovou barvu a aroma minerální, s tóny švestek, černých třešní s nádechem černého pepře. Chuť je měkká a kulatá, cítíme tóny zralých bobulovin. Dochuť je plná a pikantní s jemnými taniny. Jasné, šťavnaté, nenápadně měkké a snadné pití.Sklizeň a zrání vína
Víno zrálo 9 měsíců v dubových sudech.K jakému jídlu se víno hodí
- Ideální podávat k hovězímu, jehněčímu, grilovanému masu
- Také se hodí velmi dobře v kombinaci s těstovinami, mírnou až pikantní kuchyní a polotvrdými sýry
- Podávejte při teplotě: 16 - 18°C
Recept: Hovězí plátky na houbách
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Červené víno
Odrůda - Malbec
Ročník - 2019
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ano (1-5)
Tasting notes

Hovězí plátky na houbách
doba přípravy: 80 minut
Suroviny pro 6 osob
700g zadního hovězího, 2 cibule, 300 g čerstvých hub, sůl, pepř, kmín, olej, sádlo, houbový bujon, houbové koření, hladká mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C. Teplotu snížíme na cca 170 - 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!