Trapiche Melodias Sauvignon Blanc 2017, 0,75l
Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc
Hrozny Sauvignon Blanc pocházejí z vybraných vinic vysokohorské oblasti Mendoza River ve východní části provincie Mendoza. Půda je písečná a je napájena vodou z And.
Chuť a vůně vína
Bílé, tropické a chuťově vyvážené. Víno má jasnou žlutou barvu se zelenými odstíny, čerstvé ovocné aroma grapefruitu a chřestu. Chutné suché víno s perfektní kyselostí.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň hroznů probíhá ručně a poté se hrozny nechají v chladu při teplotě 10°C.K jakému jídlu se víno hodí
- Ideální podávat jako aperitiv v kombinaci s uzenou rybou (losos, tuňák), sýry (Gouda, Eidam) a zeleninou.
- Velmi chutné víno připravené pro okamžitou konzumaci, které se hodí i k bílému masu.
- Nejlépe servírovat při teplotě 10-12°C.
Recept: Úhoř na víně
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 6,7 g/l, cukr 5 g/l, pH 3,25
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Servis - 16°-18° C
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Úhoř na víně
doba přípravy: 40 minut
Suroviny pro 4 osoby
1kg úhoře,1polévková lžíce panenského oleje, svazek kopru a petrželky, 0,5l rybího vývaru, 1,5dcl bílé víno suché
Postup přípravy:
Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku opláchneme (několik snítek odložíme na ozdobu) a nasekáme. Hlubokou teflonovou pánev rozpálíme, vložíme kousky úhoře a po všech stranách je osmažíme. Zalijeme vývarem s polovinou dávky vína, přidáme petrželku a kopr. Přikryjté pokličkou dusíme asi 30 minut. Kousky ryby občas obrátíme. Ke konci dušení přilijeme zbytek vína. Jídlo narovnáme na mísu, ozdobíme lístky petrželky a plátky citronu. Podáváme s rýží nebo brambory.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!