Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Trapiche Melodias Sauvignon Blanc 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Hrozny Sauvignon Blanc pocházejí z vybraných vinic vysokohorské oblasti Mendoza River ve východní části provincie Mendoza. Půda je písečná a je napájena vodou z And.

Chuť a vůně vína

Bílé, tropické a chuťově vyvážené. Víno má jasnou žlutou barvu se zelenými odstíny, čerstvé ovocné aroma grapefruitu a chřestu. Chutné suché víno s perfektní kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň hroznů probíhá ručně a poté se hrozny nechají v chladu při teplotě 10°C.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální podávat jako aperitiv v kombinaci s uzenou rybou (losos, tuňák), sýry (Gouda, Eidam) a zeleninou.
  • Velmi chutné víno připravené pro okamžitou konzumaci, které se hodí i k bílému masu.
  • Nejlépe servírovat při teplotě 10-12°C.

Recept: Pikantní kuřecí křidélka

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 6,7 g/l, cukr 5 g/l, pH 3,25
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Servis - 16°-18° C
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Pikantní kuřecí křidélka

Pikantní kuřecí křidélka


doba přípravy: 40 minut


Suroviny
6 kuřecích křídel
6 stroužků česneku
1 cibule
1 lžíce kremžské hořčice
3 lžíce kečupu
trochu barbecue
2 lžíce worcesteru
2 lžíce sojové omáčky
trochu čerstvé papriky
10 dkg slaniny
pár plátků anglické slaniny
kousek másla
trošku citronové šťávy
1 lžíce Solamylu
250 ml kuřecího vývaru nebo vody
pepř
sůl


Postup přípravy:
Nejprve uděláme marinádu, smícháme worcester, sójovou omáčku, Solamyl, kečup, hořčici, barbecue, papriku, citronovou šťávu a trošku vývaru. V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu a na ni si poskládáme osolená a opepřená křídla, zalijeme marinádou, zasypeme cibulí na proužky a nasekaným česnekem, plátky másla, přikryjeme plátky anglické slaniny a dáme péct do změknutí do trouby. Zbylou marinádou podlijeme při pečení. Opravdu velmi pikantní!



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!