Trapiche Melodias Sauvignon Blanc 2017, 0,75l
Hrozny Sauvignon Blanc pocházejí z vybraných vinic vysokohorské oblasti Mendoza River ve východní části provincie Mendoza. Půda je písečná a je napájena vodou z And.
Chuť a vůně vína
Bílé, tropické a chuťově vyvážené. Víno má jasnou žlutou barvu se zelenými odstíny, čerstvé ovocné aroma grapefruitu a chřestu. Chutné suché víno s perfektní kyselostí.Sklizeň a zrání vína
Sklizeň hroznů probíhá ručně a poté se hrozny nechají v chladu při teplotě 10°C.K jakému jídlu se víno hodí
- Ideální podávat jako aperitiv v kombinaci s uzenou rybou (losos, tuňák), sýry (Gouda, Eidam) a zeleninou.
- Velmi chutné víno připravené pro okamžitou konzumaci, které se hodí i k bílému masu.
- Nejlépe servírovat při teplotě 10-12°C.
Recept: Roláda z různých druhů sýra
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 6,7 g/l, cukr 5 g/l, pH 3,25
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Servis - 16°-18° C
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Roláda z různých druhů sýra
doba přípravy: 120 minut
Suroviny
14 (nebo 12) plátků syra (dal dle velikosti plechu), 25 dkg salámu junior, 1 pomazánkové máslo s pažitkou nebo s kapií, 3 tavené sýry s kapií nebo zeleninou, 3 stroužky česneku, nať z cibulky, strouhaný sýr na ozdobu, 1 malé rajče, 1/2 zelené papriky
Postup přípravy
Rozmícháme si sýry s pomazánkovým máslem, přidáme ŕozmačkaný česnek, nasekanou nať z cibulek. Pak si dáme plátky sýra na plech, který vyložíme pečicím papírem a plátky sýra dáváme přes sebe. Pote si na nejvíce stupňů vyhřejeme troubu a když je dostatečně vyhřátá, vypneme ji a vložíme tam plech se sýrem, a když nejsou sýry měkké, ještě vložíme do trouby na 120 stupňů na minutku, ale jen hlídáme, dokud se plátky sýra nerozehřejí a pak je prsty domáčkneme, aby se spojily i všechny plátky. Na sýr natřeme vzniklou pomazánku a pak salám a na vše pak poklademe proužky z rajčátek a ze zelené papriky. Roládu stočíme a dáme si ji do chladu do druhého dne. Podáváme s houskou a nebo s vekou, kterou potíráme máslem nebo Ramou a navrch roládu posypeme buď strouhaným sýrem nebo parmazánem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!