Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Trapiche Melodias Sauvignon Blanc 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Hrozny Sauvignon Blanc pocházejí z vybraných vinic vysokohorské oblasti Mendoza River ve východní části provincie Mendoza. Půda je písečná a je napájena vodou z And.

Chuť a vůně vína

Bílé, tropické a chuťově vyvážené. Víno má jasnou žlutou barvu se zelenými odstíny, čerstvé ovocné aroma grapefruitu a chřestu. Chutné suché víno s perfektní kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň hroznů probíhá ručně a poté se hrozny nechají v chladu při teplotě 10°C.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální podávat jako aperitiv v kombinaci s uzenou rybou (losos, tuňák), sýry (Gouda, Eidam) a zeleninou.
  • Velmi chutné víno připravené pro okamžitou konzumaci, které se hodí i k bílému masu.
  • Nejlépe servírovat při teplotě 10-12°C.

Recept: Candát s asijským pestem

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
239 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 6,7 g/l, cukr 5 g/l, pH 3,25
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Servis - 16°-18° C
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem


Doba přípravy: 35 minut


Suroviny:
400g candáta (filety), 1 svazek bazalky (nejlépe thajské), 50g solených arašíd, zázvor (malý kousek), 3 lžíce sezamový olej, 50 ml zeleninový vývar, 2 lžíce rýžového octa, 250g mrkve, 200g cukrového hrášku (lusky), sojová omáčka, sůl, pepř mletý


Postup přípravy:
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Vyjměte, v pánvi krátce osmažte mrkev, hrášek a klíčky. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a spolu s pestem podávejte k rybě.
Pesto je nepostradatelná italská chuťovka, jejímž základem je bazalka. Za nejpůvodnější je pokládáno janovské, pesto genovese, kdy jsou jemně podrcené lístky bazalky promíchány s olivovým olejem, piniovými jadérky, česnekem a parmazánem. Tato původní chuťovka inspirovala v Itálii i mimo ni řadu variací, takže dnes najdeme pesto třeba z rukoly a vlašských ořechů, červené ze sušených rajčat a spoustu dalších mutací, například tuto chuťově nasměrovanou k Asii.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!