Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





Trapiche Melodias Sauvignon Blanc 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Sauvignon Blanc

Hrozny Sauvignon Blanc pocházejí z vybraných vinic vysokohorské oblasti Mendoza River ve východní části provincie Mendoza. Půda je písečná a je napájena vodou z And.

Chuť a vůně vína

Bílé, tropické a chuťově vyvážené. Víno má jasnou žlutou barvu se zelenými odstíny, čerstvé ovocné aroma grapefruitu a chřestu. Chutné suché víno s perfektní kyselostí.

Sklizeň a zrání vína

Sklizeň hroznů probíhá ručně a poté se hrozny nechají v chladu při teplotě 10°C.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Ideální podávat jako aperitiv v kombinaci s uzenou rybou (losos, tuňák), sýry (Gouda, Eidam) a zeleninou.
  • Velmi chutné víno připravené pro okamžitou konzumaci, které se hodí i k bílému masu.
  • Nejlépe servírovat při teplotě 10-12°C.

Recept: Mořský vlk

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
239 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Argentina
Vinařská oblast - Mendoza
Vinařství - Bodegas Trapiche
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2017
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 6,7 g/l, cukr 5 g/l, pH 3,25
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Servis - 16°-18° C
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Mořský vlk

Mořský vlk


doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g


Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!