Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernard Valdobbiadene DOCG Prosecco 7 Ombre, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno odrůdy Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera.

Chuť a vůně vína

Toto víno má jemnou světle žlutou, slámovou barvu s nazelenalým nádechem a jemným perlením. Má intenzivní a stálou ovocnou vůni s výjimečného zušlechtění, s nádechem zralých zlatých jablek a akátového květu.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací bez šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s tříměsíčním skladováním. Díky pomalému druhému kvašení se stává velmi jemným a příjemně perlivým. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atmosfér.


K jakému jídlu se víno hodí

  • vynikající jako aperitiv
  • lehká jídla
  • rybí pokrmy
  • doporučeno podávat při 5 - 7° C ihned po otevření

Recept: Amur na sardeli
359 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 95%, 5% Verdiso a Perera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 13 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!