de Bernard Valdobbiadene DOCG Prosecco 7 Ombre, 0,75l
Šumivé víno | Cuvée
Šumivé víno odrůdy Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera.
Chuť a vůně vína
Toto víno má jemnou světle žlutou, slámovou barvu s nazelenalým nádechem a jemným perlením. Má intenzivní a stálou ovocnou vůni s výjimečného zušlechtění, s nádechem zralých zlatých jablek a akátového květu.Sklizeň a zrání vína
Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací bez šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s tříměsíčním skladováním. Díky pomalému druhému kvašení se stává velmi jemným a příjemně perlivým. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atmosfér.K jakému jídlu se víno hodí
- vynikající jako aperitiv
- lehká jídla
- rybí pokrmy
- doporučeno podávat při 5 - 7° C ihned po otevření
Recept: Salát s mušlemi
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 95%, 5% Verdiso a Perera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 13 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Salát s mušlemi
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 4 osoby
1 plechovka chřestu, 500g mušle, 4ks rajčete, 10ks černé olivy, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce smetany, 1ks citronové šťávy, 1lžíce sladké papriky, cayenský pepř, sůl, pepř mletý
Postup přípravy
Mušle důkladně omyjeme a na 3 minuty je vložíme do vařící vody. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Okapaný chřest, vypeckované olivy a rajčata vložíme do mísy a promícháme. Zálivku připravíme smícháním majonézy se smetanou, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, paprikou a cayenským pepřem. Zálivku vmícháme do salátu a na 10 minut uložíme do chladničky.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!