Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





VALDOBBIADENE DOCG PROSECCO 7 OMBRE, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno odrůdy Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera.

Chuť a vůně vína

Toto víno má jemnou světle žlutou, slámovou barvu s nazelenalým nádechem a jemným perlením. Má intenzivní a stálou ovocnou vůni s výjimečného zušlechtění, s nádechem zralých zlatých jablek a akátového květu.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací bez šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s tříměsíčním skladováním. Díky pomalému druhému kvašení se stává velmi jemným a příjemně perlivým. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atmosfér.


K jakému jídlu se víno hodí

  • vynikající jako aperitiv
  • lehká jídla
  • rybí pokrmy
  • doporučeno podávat při 5 - 7° C ihned po otevření

Recept: Mořská štika v alobalu
399 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 95%, 5% Verdiso a Perera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 13 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Mořská štika v alobalu

Mořská štika v alobalu


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
400g filetu ze štiky, 4 lžíce olivovového oleje, 800g brambor, 0,10l bílého vína, 100g anglické slaniny, 1ks cukety, 2ks rajčete, rozmarýn, koření na ryby, špetka soli


Postup přípravy:
Alobalovou fólii rozdělíme na čtyři čtvercové díly, které vytvarujeme jako kapsy a potřeme lehce olejem. Na každou část poklademe nakrájené plátky oloupaných a osolených brambor. Maso ze štiky rozdělíme na čtyři porce, které osolíme a okořeníme rybí směsí a rozmarýnem. Na kousky brambor klademe plátky slaniny a plátky ryby, přidáme kousky pokrájené cukety a rajčat. Potom mírně podlijeme bílým vínem a každou kapsu velmi opatrně uzavřeme. Okraje ohneme dvojitě, aby se fólie neprotrhla. Na rozehřátém grilu pečeme asi 30 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a bílým vínem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!