Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de BERNARD VALDOBBIADENE DOCG PROSECCO 7 OMBRE, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno odrůdy Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera.

Chuť a vůně vína

Toto víno má jemnou světle žlutou, slámovou barvu s nazelenalým nádechem a jemným perlením. Má intenzivní a stálou ovocnou vůni s výjimečného zušlechtění, s nádechem zralých zlatých jablek a akátového květu.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací bez šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Druhé kvašení probíhá ve velkých uzavřených cisternách při teplotě 12-14 °C s tříměsíčním skladováním. Díky pomalému druhému kvašení se stává velmi jemným a příjemně perlivým. Tlak v lahvi odpovídá 5,5 atmosfér.


K jakému jídlu se víno hodí

  • vynikající jako aperitiv
  • lehká jídla
  • rybí pokrmy
  • doporučeno podávat při 5 - 7° C ihned po otevření

Recept: Candát s asijským pestem
359 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 95%, 5% Verdiso a Perera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 13 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Candát s asijským pestem

Candát s asijským pestem


Doba přípravy: 35 minut


Suroviny:
400g candáta (filety), 1 svazek bazalky (nejlépe thajské), 50g solených arašíd, zázvor (malý kousek), 3 lžíce sezamový olej, 50 ml zeleninový vývar, 2 lžíce rýžového octa, 250g mrkve, 200g cukrového hrášku (lusky), sojová omáčka, sůl, pepř mletý


Postup přípravy:
Z opláchnuté bazalky otrhejte lístky, arašídy nasekejte nahrubo. Oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky a spolu s lístky bazalky, arašídy, 2 lžícemi oleje a vývarem rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a octem. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kousky. Lusky hrášku a klíčky omyjte a nechte dobře okapat. Rybu také opláchněte, osušte, osolte, opepřete a osmažte dokřupava na zbylém sezamovém oleji. Vyjměte, v pánvi krátce osmažte mrkev, hrášek a klíčky. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou a spolu s pestem podávejte k rybě.
Pesto je nepostradatelná italská chuťovka, jejímž základem je bazalka. Za nejpůvodnější je pokládáno janovské, pesto genovese, kdy jsou jemně podrcené lístky bazalky promíchány s olivovým olejem, piniovými jadérky, česnekem a parmazánem. Tato původní chuťovka inspirovala v Itálii i mimo ni řadu variací, takže dnes najdeme pesto třeba z rukoly a vlašských ořechů, červené ze sušených rajčat a spoustu dalších mutací, například tuto chuťově nasměrovanou k Asii.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!