de Bernard Magnum Valdobbiadene DOCG Brut Millesimato, 1,5l
Šumivé víno odrůdy Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera. Vyvážené Prosecco s dobrou aromatickou délkou.
Chuť a vůně vína
Toto víno má atraktivní zelenožlutou barvu s jemným perlením. Vůně je ntenzivní, svěží, velmi jemná s nádechem ovoce a květin. Chuť vínu dodává výrazné aroma zlatých jablek a květin.Sklizeň a zrání vína
Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací bez vinných šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé druhé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C po dobu 2 měsíců. Tlak v lahvi odpovídá 5,4 atmosféry.K jakému jídlu se víno hodí
- skvělé jako aperitiv
- rybí pokrmy
- těstoviny
- doporučeno podávat při 5 - 7° C ihned po otevření
Recept: Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano a Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 100%
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 8 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 1,5 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Pečený pstruh s kedlubnovým salátem
doba přípravy: 30 minut
Suroviny pro 4 osoby
4 kedlubny, 100 g sterilované cukrové kukuřice Freshona, 2 lžíce bio chia semínek, 125 ml plnotučného bílého jogurtu, hrst čerstvé sekané listové petržele, mořská sůl a pepř, 1 citron (šťáva), 4 filety pstruha lososovitého s kůží, bio extra panenský olivový olej, 3 stroužky česneku, 1 lžíce másla
Postup přípravy
Kedlubny nakrájíme na nudličky. V míse smícháme nakrájenou kedlubnu, okapanou kukuřici, chia semínka, jogurt, nahrubo nasekanou petržel, sůl, pepř a citronovou šťávu podle chuti. Necháme stranou uležet. Filety zbavíme šupin. Nařízneme kůži na filetech, tuto stranu osolíme, druhou i opepříme a pečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem do křupava kůží dolů. Před koncem přidáme lžíci másla, stroužky česneku a několik stonků petržele. Vypneme plamen, rybu obrátíme kůží nahoru a necháme dojít.
V hlubokém talíři servírujeme porci salátu a opečený filet, který přelijeme výpekem.
Rada
Podle stejného receptu si můžete připravit i tuňáka nebo lososa. V každém případě si rozhodně pochutnáte.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!