Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de BERNARD VALDOBBIADENE DOCG PROSECCO SUPERIORE BRUT MILLESIMATO, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno odrůdy Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera. Vyvážené Prosecco s dobrou aromatickou délkou.

Chuť a vůně vína

Toto víno má atraktivní zelenožlutou barvu s jemným perlením. Vůně je ntenzivní, svěží, velmi jemná s nádechem ovoce a květin. Chuť vínu dodává výrazné aroma zlatých jablek a květin.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací bez vinných šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé druhé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C po dobu 2 měsíců. Tlak v lahvi odpovídá 5,4 atmosféry.


K jakému jídlu se víno hodí

  • skvělé jako aperitiv
  • rybí pokrmy
  • těstoviny
  • doporučeno podávat při 5 - 7° C ihned po otevření

Recept: Těstoviny s cizrnou
359 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano a Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 100%
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 8 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Těstoviny s cizrnou

Těstoviny s cizrnou


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 3 osoby
1 malá konzerva cizrny, 2 šalotky, 1 červená paprika, 6 ks sušených rajčat, 3 stroužky česneku, 250 g těstovin, sůl, pepř, nastrouhaný sýr, bylinky dle chuti


Postup přípravy
Nejprve uvaříme těstoviny. Během vaření těstovin připravíme další ingredience: cizrnu slijeme (nálev nepoužijeme, takže ho vylijeme), šalotku oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriku, sušená rajčata a česnek nakrájíme na menší nudličky. Na pánev dáme rozehřát kokosový olej a na něm osmahneme šalotku. Přidáme papriku, rajčata, česnek, cizrnu a sůl i pepř dle chuti. Restujeme cca 10 minut, pak přidáme uvařené a scezené těstoviny. Směs restujeme dalších 10 minut. Během vaření mícháme, aby se nudle nepřipálily. Hotový pokrm dáme na talíř, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme bylinkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!