de BERNARD VALDOBBIADENE DOCG PROSECCO SUPERIORE BRUT MILLESIMATO, 0,75l
Šumivé víno | Cuvée
Šumivé víno odrůdy Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera. Vyvážené Prosecco s dobrou aromatickou délkou.
Chuť a vůně vína
Toto víno má atraktivní zelenožlutou barvu s jemným perlením. Vůně je ntenzivní, svěží, velmi jemná s nádechem ovoce a květin. Chuť vínu dodává výrazné aroma zlatých jablek a květin.Sklizeň a zrání vína
Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací bez vinných šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé druhé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C po dobu 2 měsíců. Tlak v lahvi odpovídá 5,4 atmosféry.K jakému jídlu se víno hodí
- skvělé jako aperitiv
- rybí pokrmy
- těstoviny
- doporučeno podávat při 5 - 7° C ihned po otevření
Recept: Špageti aglio olio e peperoncino
Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano a Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 100%
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 8 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne
Tasting notes

Špageti aglio olio e peperoncino
doba přípravy: 15-20 minut
Suroviny pro 2 osoby
Suché (Bezvaječné) Špagety 250g, Olivový Olej 50 ml, Česnek 8 stroužků, Chilli Paprička 1x, Zelená Petržel
Postup přípravy
Jednoduchý a přirozeně veganský italský recept s česnekem a papričkami.
Nejprve uvaříme špagety v dobře osolené vodě. Poté nakrájíme 8 nebo více stroužků česneku na silnější plátky a jednu feferonku na drobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přihodíme česnek, feferonku a na mírném plameni chvilku prohřejeme (pozor, česnek by neměl zhnědnout). Poté přilijeme špagety i s trochou škrobové vody z vaření. Důkladně promícháme a můžeme ozdobit trochou nasekané petrželky.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!