Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de BERNARD VALDOBBIADENE DOCG PROSECCO SUPERIORE BRUT MILLESIMATO, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno odrůdy Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera. Vyvážené Prosecco s dobrou aromatickou délkou.

Chuť a vůně vína

Toto víno má atraktivní zelenožlutou barvu s jemným perlením. Vůně je ntenzivní, svěží, velmi jemná s nádechem ovoce a květin. Chuť vínu dodává výrazné aroma zlatých jablek a květin.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná měkkým lisováním hroznů a následnou fermentací bez vinných šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Následné se nechá při jemném jiskření, v pomalé druhé fermentaci ve velkých uzavřených nerezových cisternách o teplotě 12-14 ° C po dobu 2 měsíců. Tlak v lahvi odpovídá 5,4 atmosféry.


K jakému jídlu se víno hodí

  • skvělé jako aperitiv
  • rybí pokrmy
  • těstoviny
  • doporučeno podávat při 5 - 7° C ihned po otevření

Recept: Bramborové noky se špenátem a sýrem
359 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano a Valdobbiadene
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 100%
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 8 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Bramborové noky se špenátem a sýrem

Bramborové noky se špenátem a sýrem


doba přípravy: 25 minut


Suroviny
500 g vařených brambor, 120-150 g hrubé mouky, sůl, 1 lžíce řepkového oleje, 1 cibule, špenátový protlak, 2-3 stroužky česneku, sůl, polohrubá mouka na zahuštění, strouhaný sýr 30%


Postup přípravy
Noky: Brambory uvaříme, studené nastrouháme na vále, osolíme, vypracujeme těsto, tvoříme váleček jako prst a z něho pokrájíme kousky, které zaváříme v osolené vodě, až vyplavou. Scedíme. Špenát: Krájenou cibuli zpěníme, orestujeme prolisovaný česnek, podlijeme půl deci vody, přidáme špenátový protlak, osolíme,10 minut vaříme, poprášíme trochou mouky na zahuštění. Necháme probublat a máme hotovo. Špenát je dobrý ostřejší, chutná je i kombinace špenát-těstoviny.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!