Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení





VALDOBBIADENE DOCG PROSECCO SUPERIORE EXTRA DRY, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera, ze kterých se vyrábí typické Prosecco.

Chuť a vůně vína

Šumivé víno světle žluté slámové barvy s nazelenalým nádechem a trvalým perlením. Má intenzivní ovocnou chuť s nádechem květin. Ve víně cítíme zralá zlatá jablka a akátový květ. Čerstvé, příjemné víno, měkké a dobře vyvážené, s dlouhou ovocnou chutí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná lisováním hroznů a poté fermentací bez vinných šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Následně se při pomalé druhé fermentaci ve velké uzavřené nádrži z nerezové oceli nechá při teplotě 12-14 ° C po dobu 3 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • lehká jídla a rybí pokrmy
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření

Recept: Smažené ovoce
399 Kč
S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene DOCG
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 95%, 5% Verdiso a Perera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 15 g/l
Druh vína - Extra suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Smažené ovoce

Smažené ovoce


doba přípravy: 45 minut


Suroviny
jablka, meruňky, broskve, hrušky, banány, 2 žloutky, sníh ze 2 bílků, špetka soli, trochu cukru, 200 g hladké mouky, 300 ml mléka, olej na smažení (nebo ztužený tuk), moučkový cukr, skořice nebo vanilkový cukr na posypání


Postup přípravy
Jablka, hrušky oloupeme, nakrájíme na kusy asi 1 cm široké, banány na půlky, meruňky a broskve na půl. Obalíme v mouce a potom obalujeme v palačinkovém těstu. Smažíme v rozpáleném oleji. Ještě teplé sypeme vanilkovým cukrem a skořicí.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!