Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernard Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Extra Dry, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera, ze kterých se vyrábí typické Prosecco.

Chuť a vůně vína

Šumivé víno světle žluté slámové barvy s nazelenalým nádechem a trvalým perlením. Má intenzivní ovocnou chuť s nádechem květin. Ve víně cítíme zralá zlatá jablka a akátový květ. Čerstvé, příjemné víno, měkké a dobře vyvážené, s dlouhou ovocnou chutí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná lisováním hroznů a poté fermentací bez vinných šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Následně se při pomalé druhé fermentaci ve velké uzavřené nádrži z nerezové oceli nechá při teplotě 12-14 ° C po dobu 3 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • lehká jídla a rybí pokrmy
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření

Recept: Limetkový cheesecake s jahodami
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene DOCG
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 95%, 5% Verdiso a Perera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 15 g/l
Druh vína - Extra suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Limetkový cheesecake s jahodami

Limetkový cheesecake s jahodami


doba přípravy: 90 minut


Suroviny na 10kousků
Sušenky koka, 100 g másla, 750 g plnotučného tvarohu, šťáva z 3 limetek, 2 vejce, 150 g cukru, cukr krystal, lesní ovoce, jahody, škrob


Postup přípravy
V mixéru rozdrtíme sušenky s máslem a vyložíme jimi dno dortové formy. Dáme vychladit do lednice. Do mixéru dáme tvaroh, vejce, cukr a limetkovou šťávu a vše rozmixujeme do hladké hmoty, kterou vylijeme na sušenkový korpus. Pečeme v pekáči s vodou (zhruba do urovně 3/4 formy) cca hodinu do ztuhnutí. Na přeliv svařime lesní ovoce s vodou a cukrem, zahustíme škrobem. Cukr krystal tyčovým mixérem rozdrtíme s lístky bazalky.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!