Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de Bernard Valdobbiadene DOCG Prosecco Superiore Extra Dry, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera, ze kterých se vyrábí typické Prosecco.

Chuť a vůně vína

Šumivé víno světle žluté slámové barvy s nazelenalým nádechem a trvalým perlením. Má intenzivní ovocnou chuť s nádechem květin. Ve víně cítíme zralá zlatá jablka a akátový květ. Čerstvé, příjemné víno, měkké a dobře vyvážené, s dlouhou ovocnou chutí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná lisováním hroznů a poté fermentací bez vinných šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Následně se při pomalé druhé fermentaci ve velké uzavřené nádrži z nerezové oceli nechá při teplotě 12-14 ° C po dobu 3 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • lehká jídla a rybí pokrmy
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření

Recept: Amur na sardeli
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene DOCG
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 95%, 5% Verdiso a Perera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 15 g/l
Druh vína - Extra suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Amur na sardeli

Amur na sardeli


doba přípravy: 10-30 minut


Suroviny pro 4-6 osob
2 lžíce másla + na pečení, 2–3 malé cibule, překrojené napůl, 4–6 filetů z amura nebo kapra, 4–6 lžiček sardelové pasty, 5 kuliček černého pepře, 1 bobkový list, 1 svitek kůry z biocitronu, 200 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, nakládané kapary na ozdobení


Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku opečte na másle cibuli. Porce amura potřete sardelovou pastou a rozložte do pekáčku na cibuli kůží dolů. Přidejte kuličky pepře, bobkový list, citronovou kůru, poklaďte plátky másla a pečte 10 minut. Pak obraťte, podlijte smetanou (trošku si nechte na závěrečné zahuštění) a pečte dalších cca 15 minut.


Jak poznat čerstvou rybu?
U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!