Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

de BERNARD VALDOBBIADENE DOCG PROSECCO SUPERIORE EXTRA DRY, 0,75l

Šumivé víno | Cuvée

Šumivé víno starobylé odrůdy révy vinné z hroznů Glera s malými proporcemi Verdiso a Perera, ze kterých se vyrábí typické Prosecco.

Chuť a vůně vína

Šumivé víno světle žluté slámové barvy s nazelenalým nádechem a trvalým perlením. Má intenzivní ovocnou chuť s nádechem květin. Ve víně cítíme zralá zlatá jablka a akátový květ. Čerstvé, příjemné víno, měkké a dobře vyvážené, s dlouhou ovocnou chutí.

Sklizeň a zrání vína

Čas sklizně nastává koncem září a pokračuje do poloviny října. Začíná lisováním hroznů a poté fermentací bez vinných šlupek při kontrolované teplotě 20 ° C. Následně se při pomalé druhé fermentaci ve velké uzavřené nádrži z nerezové oceli nechá při teplotě 12-14 ° C po dobu 3 měsíců.

K jakému jídlu se víno hodí

  • aperitiv
  • ovoce
  • lehká jídla a rybí pokrmy
  • doporučeno podávat při 5 - 7°C ihned po otevření

Recept: Švestkový koláč
299 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Itálie
Vinařská oblast - Conegliano and Valdobbiadene DOCG
Vinařství - Azienda Agricola De Bernard
Typ - šumivé víno
Odrůda - Cuvée Glera 95%, 5% Verdiso a Perera
Analýza vína - alkohol: 11,5%, zbytkový cukr 15 g/l
Druh vína - Extra suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75 l
Vhodné k archivaci - Ne

Tasting notes


Švestkový koláč

Švestkový koláč


doba přípravy: 60 minut


Suroviny
500g hladká mouka, 65g cukr, 1 špetka sůl, 250ml mléko, 125g máslo, 1ks droždí (Kostka), 2kg švestky, 1 lžíce cukr krystal (Na posypání)


Postup přípravy
Hladkou mouku, cukr a sůl promícháme. Mléko ohřejeme. Droždí rozdrobíme v mléce a spolu s rozpuštěným máslem přidáme k mouce. Hnětačem všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. Zakryjeme ho a na teplém místě necháme zhruba 30 minut kynout. Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Těsto ještě jednou prohněteme a vyválíme ho na plechu vyloženém pečícím papírem. Navrch položíme švestky a lehce je do těsta zamáčkneme. Potom koláč necháme ještě kynout asi 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) 35-40 minut. Upečený koláč posypeme krystalovým cukrem a podáváme.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!