Veramonte Primus The Blend 2014, 0,75l
Špičkové červené víno, vyjadřující sílu a jemnost sloučením Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot a Carmenere.
Chuť a vůně vína
Primus vykazuje zralé červené a černé bobule ovocné chuti s exotickými kořeněnými tóny.Sklizeň a zrání vína
Hrozny pocházejí z vinic Colchagua Valley, které jsou vzdálené jen 28 mil od pobřeží Tichého oceánu. Díky tomu si oblast zachovává chladnější klima a napomáhá pomalejšímu zrání vína.K jakému jídlu se víno hodí
- grilované maso
- steaky
Recept: Mořský vlk
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Colchagua Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Červené (směs červených vín)
Ročník - 2014
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)
Tasting notes

Mořský vlk
doba přípravy: 30 minut
Ryby obecně potřebují pouze krátkou úpravu, proto se skvěle hodí na gril. Mořský vlk má pevné bílé maso a stačí mu jednoduché dochucení, při kterém nejlépe vynikne jeho delikátní chuť. Vsaďte na klasickou kombinaci citron + česnek + bylinky a zaručeně si pochutnáte jako na dovolené u moře.
Suroviny
mořský vlk 4 ks, olivový olej 200 ml, citron 4 ks, česnek 3 stroužky, sůl, směs koření na ryby 5 lžiček, hladkolistá petržel 1 hrst, jemný ajvar 375 g
Postup přípravy
Pomocí ostrého nože seškrábejte z ryb případné šupiny. Postupujte od ocasu k hlavě. Po opláchnutí a osušení udělejte po stranách ryb šikmé zářezy. Ryby naložte do marinády z oleje, šťávy ze 2 citronů, rozmělněného česneku, soli a grilovacího koření na 30 minut.
Rozehřejte gril na vysoký žár. Zbylé citrony nakrájejte na plátky a vyložte jimi vnitřky ryb. Grilujte z každé strany 5 minut.
Před servírováním posypte petrželkou. Podávejte s ajvarem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!