Doručení do štědrého dne garantujeme pro zásilky MESSENGER po ČR objednané do 13.12 a pro zásilky po Praze do 23.12.

Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Veramonte - Primus The Blend 2014, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Špičkové červené víno, vyjadřující sílu a jemnost sloučením Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot a Carmenere.

Chuť a vůně vína

Primus vykazuje zralé červené a černé bobule ovocné chuti s exotickými kořeněnými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vinic Colchagua Valley, které jsou vzdálené jen 28 mil od pobřeží Tichého oceánu. Díky tomu si oblast zachovává chladnější klima a napomáhá pomalejšímu zrání vína.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • steaky

Recept: Grilovaný losos v marinádě

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
479 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Colchagua Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Červené (směs červených vín)
Ročník - 2014
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)

Tasting notes


Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě


Doba přípravy: 40 minut


Suroviny:
sůl, 4ks citronu, polévková lžíce sojové omáčky, 8 ks lososového filetu (podkovy), 4 polévkové lžíce medu a stejné množství hořčice


Postup přípravy:
Med rozpustíme v citronové šťávě, přidáme hořčici, sójovou omáčku, chilli, sůl a vytvoříme marinádu. Porce lososa naložíme do připravené marinády a necháme odležet zhruba 2 hodiny. Grilujeme cca 4 minuty z každé strany.


Také Vám poradíme:


  1. jak eliminovat rybí zápach?
    nejdříve rybu pořádně omyjeme – nejvíce zápachu se ukrývá ve slizu, kterým je ryba pokryta. Poté ji na chvíli naložíme do mléka, které má schopnost rybí zápach vytáhnout. Bude stačit čtvrt až půl hodiny. Následně rybu opět umyjeme, ochutíme bylinkami a citronovou šťávou. Takto připravenou rybu poté vaříme, pečeme či smažíme.


  2. Jak ošetřit zápach na použitém nádobí a rukách?
    Veškeré nádobí, se kterým jsme syrovou rybu připravovali, tedy prkénko a nože, pořádně omyjeme čisticím přípravkem a poté přetřeme půlkou citronu. Kyselina citronová totiž neutralizuje pachy. Citron necháme chvíli účinkovat a nádobí znovu umyjeme, případně dáme do myčky.
    Zápach z ryby přejde i na ruce, ale i na těch se ho dá lehce zbavit. Vytvořte si kašovitou směs ze soli a vody a naneste na ruce. Poté si asi po 1 minutě ruce pořádně umyjte.
    Sůl vysušuje, tak si nezapomeňte ruce namazat nějakým hydratačním krémem. Také můžete využít šťávu z citrónu.





Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!