Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Veramonte Primus The Blend 2014, 0,75l

Červené víno | suché | Cuvée

Špičkové červené víno, vyjadřující sílu a jemnost sloučením Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot a Carmenere.

Chuť a vůně vína

Primus vykazuje zralé červené a černé bobule ovocné chuti s exotickými kořeněnými tóny.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny pocházejí z vinic Colchagua Valley, které jsou vzdálené jen 28 mil od pobřeží Tichého oceánu. Díky tomu si oblast zachovává chladnější klima a napomáhá pomalejšímu zrání vína.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • steaky

Recept: Krůtí steak na grilu

TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
479 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Colchagua Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Červené (směs červených vín)
Ročník - 2014
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)

Tasting notes


Krůtí steak na grilu

Krůtí steak na grilu


doba přípravy: 20 minut


Suroviny pro 4 osoby
600g krůtího masa, 50 g majonéza, 1 lžička mletá sladká paprika, 1 lžička mleté chilli koření, 3 - 4 stroužků česnek
100 ml bílý jogurt, 1 větvička čerstvý rozmarýn, 1 lžička dijonská hořčice, 1 lžíce omáčka Tamari


Postup přípravy
Vyšší plátky krůtích prsou očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Majonézu promícháme s jogurtem, omáčkou Tamari, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolíme a opepříme. Maso vložíme do plastové krabice, přidáme marinádu, vše důkladně promícháme a necháme asi 24 hodin odležet v chladu. Marinované steaky zlehka osušíme a na roztopeném grilu a špekem potřeném roštu opečeme z obou stran dorůžova. Grilované krůtí steaky podáváme s nejrůznějšími omáčkami, zeleninovými saláty a pečivem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!