Veramonte Primus The Blend 2014, 0,75l
Špičkové červené víno, vyjadřující sílu a jemnost sloučením Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot a Carmenere.
Chuť a vůně vína
Primus vykazuje zralé červené a černé bobule ovocné chuti s exotickými kořeněnými tóny.Sklizeň a zrání vína
Hrozny pocházejí z vinic Colchagua Valley, které jsou vzdálené jen 28 mil od pobřeží Tichého oceánu. Díky tomu si oblast zachovává chladnější klima a napomáhá pomalejšímu zrání vína.K jakému jídlu se víno hodí
- grilované maso
- steaky
Recept: Krůtí steak na grilu
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Colchagua Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Červené (směs červených vín)
Ročník - 2014
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (5-8 let)
Tasting notes

Krůtí steak na grilu
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby
600g krůtího masa, 50 g majonéza, 1 lžička mletá sladká paprika, 1 lžička mleté chilli koření, 3 - 4 stroužků česnek
100 ml bílý jogurt, 1 větvička čerstvý rozmarýn, 1 lžička dijonská hořčice, 1 lžíce omáčka Tamari
Postup přípravy
Vyšší plátky krůtích prsou očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Majonézu promícháme s jogurtem, omáčkou Tamari, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolíme a opepříme. Maso vložíme do plastové krabice, přidáme marinádu, vše důkladně promícháme a necháme asi 24 hodin odležet v chladu. Marinované steaky zlehka osušíme a na roztopeném grilu a špekem potřeném roštu opečeme z obou stran dorůžova. Grilované krůtí steaky podáváme s nejrůznějšími omáčkami, zeleninovými saláty a pečivem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!