Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Veramonte Reserva Chardonnay 2016, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Toto víno světle svůdné barvy pochází z vinic oblasti Casablanca. Chladná klimatická zóna na severozápadní straně chilského pobřeží, necelých 30 km od Tichého oceánu. Ranní mlhy a jemný vítr od oceánu vytváří ideální klima pro produkci Chardonnay.

Chuť a vůně vína

Vyniká čerstvou vůní hrušky s přívěskem citrónu a kdoule. Svěží a šťavnatá chuť hrušky s tóny citrusu a kdoule má hluboký požitek při konzumaci v kombinaci s vyváženou kyselinkou.

Sklizeň a zrání vína

Pro tuto oblast je charakteristické střídání teplých dní s chladnějšími nocemi a toto klima napomáhá ideálnímu dozrávání hroznů. Hrozny jsou sklízeny při prvním ranním rozbřesku. Lisovány jsou tak, aby získaly strukturu poskytovanou z kmene hroznu. Potom šťávu z hroznů nechávají 24 hodin uležet a poté se první část fermentuje v sudech s divokými kvasnicemi. Druhá část dozrává v nerezových tancích. 30% vína prochází spontánní fermentací, což dodá Chardonnay jeho chuť a čerstvost.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Doplněk k salátům
  • Kořeněné pokrmy z kuřecího masa, ryb a k lehčím sýrům

Recept: Mořská štika v alobalu
479 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Casablanca Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 14%, kyseliny 3,82 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)

Tasting notes

  • 91 POINTS JAMES SUCKLING 2014
  • SILVER MEDAL SOMMELIER WINE AWARDS


Mořská štika v alobalu

Mořská štika v alobalu


doba přípravy: 45 minut


Suroviny pro 4 osoby
400g filetu ze štiky, 4 lžíce olivovového oleje, 800g brambor, 0,10l bílého vína, 100g anglické slaniny, 1ks cukety, 2ks rajčete, rozmarýn, koření na ryby, špetka soli


Postup přípravy:
Alobalovou fólii rozdělíme na čtyři čtvercové díly, které vytvarujeme jako kapsy a potřeme lehce olejem. Na každou část poklademe nakrájené plátky oloupaných a osolených brambor. Maso ze štiky rozdělíme na čtyři porce, které osolíme a okořeníme rybí směsí a rozmarýnem. Na kousky brambor klademe plátky slaniny a plátky ryby, přidáme kousky pokrájené cukety a rajčat. Potom mírně podlijeme bílým vínem a každou kapsu velmi opatrně uzavřeme. Okraje ohneme dvojitě, aby se fólie neprotrhla. Na rozehřátém grilu pečeme asi 30 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny a bílým vínem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!