Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Veramonte Reserva Chardonnay 2016, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Toto víno světle svůdné barvy pochází z vinic oblasti Casablanca. Chladná klimatická zóna na severozápadní straně chilského pobřeží, necelých 30 km od Tichého oceánu. Ranní mlhy a jemný vítr od oceánu vytváří ideální klima pro produkci Chardonnay.

Chuť a vůně vína

Vyniká čerstvou vůní hrušky s přívěskem citrónu a kdoule. Svěží a šťavnatá chuť hrušky s tóny citrusu a kdoule má hluboký požitek při konzumaci v kombinaci s vyváženou kyselinkou.

Sklizeň a zrání vína

Pro tuto oblast je charakteristické střídání teplých dní s chladnějšími nocemi a toto klima napomáhá ideálnímu dozrávání hroznů. Hrozny jsou sklízeny při prvním ranním rozbřesku. Lisovány jsou tak, aby získaly strukturu poskytovanou z kmene hroznu. Potom šťávu z hroznů nechávají 24 hodin uležet a poté se první část fermentuje v sudech s divokými kvasnicemi. Druhá část dozrává v nerezových tancích. 30% vína prochází spontánní fermentací, což dodá Chardonnay jeho chuť a čerstvost.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Doplněk k salátům
  • Kořeněné pokrmy z kuřecího masa, ryb a k lehčím sýrům

Recept: Pstruh lososový na šafránu
479 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Casablanca Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 14%, kyseliny 3,82 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)

Tasting notes

  • 91 POINTS JAMES SUCKLING 2014
  • SILVER MEDAL SOMMELIER WINE AWARDS


Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu


doba přípravy: 30 minut


Suroviny pro 4 osoby
400g filátek pstruha, 1kg brambor oloupaných a nakrájených na tenké plátky, sůl, pepř mletý, 150ml smetany, 1ks bobkového listu a nakrájeného fenyklu, špetka šafránu


Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře. Uvařené brambory a fenykl sceďte a rozložte do máslem vymazané zapékací formy. Navrch položte osolenou a opepřenou rybu. Smetanu zlehka prohřejte se šafránem a přelijte přes rybu. Pečte 10 minut, jen aby ryba zkřehla. Podávejte nejlépe s na páře vařenou zeleninou, například brokolicí nebo zelenými fazolkami.


Pár rad
Nejsme přímořský stát, tak se k nám ryby na jídelníček moc nedostávají. Nicméně to neznamená, že by se tu ryby nejedly vůbec. Právě naopak, české sladkovodní ryby můžete mít navíc čerstvé a za dobrou cenu.


Okoun na másle a kmínu
Okoun je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb. Čím déle na něm zůstanou šupiny, tím hůře půjdou dolů. Takže čistěte hned a nejlépe škrabkou na ryby z rybářských potřeb nebo improvizujte pevným kuchyňským nožem na chléb.


Candát v papilotě
Tato dravá ryba se v našich vodách vyskytuje již dlouho, i když její domovinou je spíše východní Evropa. Její maso je s minimem kostí, má jemnou chuť i vůni, proto bylinkami nechávejte candáta jen lehce provonět.


Pstruh s bylinkovou krustou
Lososovitá ryba se k nám dostala na konci 19. století a stále se drží mezi nejpopulárnějšími. Snadno se čistí a má šťavnaté i voňavé maso. Díky tomu pstruh s bylinkovou krustou okouzlí každého.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!