Veramonte Reserva Chardonnay 2017, 0,75l
Toto víno světle svůdné barvy pochází z vinic oblasti Casablanca. Chladná klimatická zóna na severozápadní straně chilského pobřeží, necelých 30 km od Tichého oceánu. Ranní mlhy a jemný vítr od oceánu vytváří ideální klima pro produkci Chardonnay.
Chuť a vůně vína
Vyniká čerstvou vůní hrušky s přívěskem citrónu a kdoule. Svěží a šťavnatá chuť hrušky s tóny citrusu a kdoule má hluboký požitek při konzumaci v kombinaci s vyváženou kyselinkou.Sklizeň a zrání vína
Pro tuto oblast je charakteristické střídání teplých dní s chladnějšími nocemi a toto klima napomáhá ideálnímu dozrávání hroznů. Hrozny jsou sklízeny při prvním ranním rozbřesku. Lisovány jsou tak, aby získaly strukturu poskytovanou z kmene hroznu. Potom šťávu z hroznů nechávají 24 hodin uležet a poté se první část fermentuje v sudech s divokými kvasnicemi. Druhá část dozrává v nerezových tancích. 30% vína prochází spontánní fermentací, což dodá Chardonnay jeho chuť a čerstvost.K jakému jídlu se víno hodí
- Doplněk k salátům
- Kořeněné pokrmy z kuřecího masa, ryb a k lehčím sýrům
Recept: Krůtí steak na grilu
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Casablanca Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: 3.97g/litre, zbytkový cukr: 2.33g/L, pH: 3.20
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)
Tasting notes
- 91 POINTS JAMES SUCKLING 2014
- SILVER MEDAL SOMMELIER WINE AWARDS

Krůtí steak na grilu
doba přípravy: 20 minut
Suroviny pro 4 osoby
600g krůtího masa, 50 g majonéza, 1 lžička mletá sladká paprika, 1 lžička mleté chilli koření, 3 - 4 stroužků česnek
100 ml bílý jogurt, 1 větvička čerstvý rozmarýn, 1 lžička dijonská hořčice, 1 lžíce omáčka Tamari
Postup přípravy
Vyšší plátky krůtích prsou očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Majonézu promícháme s jogurtem, omáčkou Tamari, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolíme a opepříme. Maso vložíme do plastové krabice, přidáme marinádu, vše důkladně promícháme a necháme asi 24 hodin odležet v chladu. Marinované steaky zlehka osušíme a na roztopeném grilu a špekem potřeném roštu opečeme z obou stran dorůžova. Grilované krůtí steaky podáváme s nejrůznějšími omáčkami, zeleninovými saláty a pečivem.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!