Veramonte Reserva Chardonnay 2017, 0,75l
Bílé víno | suché | Chardonnay
Toto víno světle svůdné barvy pochází z vinic oblasti Casablanca. Chladná klimatická zóna na severozápadní straně chilského pobřeží, necelých 30 km od Tichého oceánu. Ranní mlhy a jemný vítr od oceánu vytváří ideální klima pro produkci Chardonnay.
Chuť a vůně vína
Vyniká čerstvou vůní hrušky s přívěskem citrónu a kdoule. Svěží a šťavnatá chuť hrušky s tóny citrusu a kdoule má hluboký požitek při konzumaci v kombinaci s vyváženou kyselinkou.Sklizeň a zrání vína
Pro tuto oblast je charakteristické střídání teplých dní s chladnějšími nocemi a toto klima napomáhá ideálnímu dozrávání hroznů. Hrozny jsou sklízeny při prvním ranním rozbřesku. Lisovány jsou tak, aby získaly strukturu poskytovanou z kmene hroznu. Potom šťávu z hroznů nechávají 24 hodin uležet a poté se první část fermentuje v sudech s divokými kvasnicemi. Druhá část dozrává v nerezových tancích. 30% vína prochází spontánní fermentací, což dodá Chardonnay jeho chuť a čerstvost.K jakému jídlu se víno hodí
- Doplněk k salátům
- Kořeněné pokrmy z kuřecího masa, ryb a k lehčím sýrům
Recept: Pestrý zeleninový salát s Nivou a lehce pikantní zálivkou
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Casablanca Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: 3.97g/litre, zbytkový cukr: 2.33g/L, pH: 3.20
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)
Tasting notes
- 91 POINTS JAMES SUCKLING 2014
- SILVER MEDAL SOMMELIER WINE AWARDS

Pestrý zeleninový salát s Nivou a lehce pikantní zálivkou
doba přípravy: 15 minut
Suroviny
1/2 menšího čínského zelí
paprika zelená a žlutá
cca 10 cherry rajčátek
malá konzerva kukuřice
jarní cibulka
100 g Nivy
Zálivka:
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce bavorské nebo jiné hrubozrnné hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička olivového oleje
1/2 lžičky sušeného česneku
špetka cukru
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
Všechny suroviny na zálivku promícháme, dochutíme a dáme vychladit. Zelí, papriky, cibulku (bílou část) a rajčátka nakrájíme na kousky. V míse všechnu zeleninu a kukuřici promícháme a přidáme zálivku. Každou porci posypeme nadrobenou Nivou a zelenou cibulkou.
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!