Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Veramonte Reserva Chardonnay 2017, 0,75l

Bílé víno | suché | Chardonnay

Toto víno světle svůdné barvy pochází z vinic oblasti Casablanca. Chladná klimatická zóna na severozápadní straně chilského pobřeží, necelých 30 km od Tichého oceánu. Ranní mlhy a jemný vítr od oceánu vytváří ideální klima pro produkci Chardonnay.

Chuť a vůně vína

Vyniká čerstvou vůní hrušky s přívěskem citrónu a kdoule. Svěží a šťavnatá chuť hrušky s tóny citrusu a kdoule má hluboký požitek při konzumaci v kombinaci s vyváženou kyselinkou.

Sklizeň a zrání vína

Pro tuto oblast je charakteristické střídání teplých dní s chladnějšími nocemi a toto klima napomáhá ideálnímu dozrávání hroznů. Hrozny jsou sklízeny při prvním ranním rozbřesku. Lisovány jsou tak, aby získaly strukturu poskytovanou z kmene hroznu. Potom šťávu z hroznů nechávají 24 hodin uležet a poté se první část fermentuje v sudech s divokými kvasnicemi. Druhá část dozrává v nerezových tancích. 30% vína prochází spontánní fermentací, což dodá Chardonnay jeho chuť a čerstvost.

K jakému jídlu se víno hodí

  • Doplněk k salátům
  • Kořeněné pokrmy z kuřecího masa, ryb a k lehčím sýrům

Recept: Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle
499 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Chile
Vinařská oblast - Casablanca Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Bílé víno
Odrůda - Chardonnay
Ročník - 2017
Analýza vína - Alkohol: 14% v/v, Titrovatelné kyseliny: 3.97g/litre, zbytkový cukr: 2.33g/L, pH: 3.20
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)

Tasting notes

  • 91 POINTS JAMES SUCKLING 2014
  • SILVER MEDAL SOMMELIER WINE AWARDS


Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle

Kuřecí křídla s omáčkou z chipotle


Doba přípravy: 50 minut


Suroviny:
600 g kuřecích křídel, 100 ml chipotle omáčky s pečeným česnekem, 3 lžíce sweet chilli omáčky, 2 lžíce sójové omáčky


Postup přípravy:
Kuřecí křídla důkladně omyjte a rozdělte v kloubu na dvě části. Syrové maso dejte do mísy a přidejte zbylé ingredience tj. Salsa z chipotle a pečeného česneku.
Důkladně obalte ze všech stran. Předehřejte troubu na 200 °C. Křídla dejte v jedné vrstvě na pekáče, a pokud vám zbyla v misce omáčka, křídla ještě polijte. Křídla pečte přibližně 45 minut. Na posledních 10 minut otočte, aby se udělala kůrka i na spodní straně.
Podávejte s čerstvým dipem ze zakysané smetany nebo jogurtu.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!