Veramonte - Reserva Sauvignon Blanc 2016, 0,75l
Toto víno světle slámové barvy pochází z vinic oblasti Casablanca.
Chuť a vůně vína
Vyniká vůní tropického ovoce, především melounu, papáji nebo guave s lehkým květinovým a bylinkovým nádechem. Svěží a šťavnatá chuť s citrusovými tóny a grapefruitu s vyváženou kyselinkou.Sklizeň a zrání vína
Pro tuto oblast je charakteristické střídání teplých dní s chladnějšími nocemi a toto klima napomáhá ideálnímu dozrávání hroznů.K jakému jídlu se víno hodí
- doplněk k salátu Ceasar
- kořeněné pokrmy z kuřecího masa
Recept: Pikantní kuřecí křidélka
TAKÉ DOSTUPNÉ JAKO:
Země původu - Chile
Vinařská oblast - Casablanca Valley
Vinařství - Veramonte
Typ - Bílé víno
Odrůda - Sauvignon Blanc
Ročník - 2016
Analýza vína - alkohol 13,5%, kyseliny 3,82 g/l
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 6
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (3-5 let)
Tasting notes

Pikantní kuřecí křidélka
doba přípravy: 40 minut
Suroviny
6 kuřecích křídel
6 stroužků česneku
1 cibule
1 lžíce kremžské hořčice
3 lžíce kečupu
trochu barbecue
2 lžíce worcesteru
2 lžíce sojové omáčky
trochu čerstvé papriky
10 dkg slaniny
pár plátků anglické slaniny
kousek másla
trošku citronové šťávy
1 lžíce Solamylu
250 ml kuřecího vývaru nebo vody
pepř
sůl
Postup přípravy:
Nejprve uděláme marinádu, smícháme worcester, sójovou omáčku, Solamyl, kečup, hořčici, barbecue, papriku, citronovou šťávu a trošku vývaru. V pekáčku rozpustíme nakrájenou slaninu a na ni si poskládáme osolená a opepřená křídla, zalijeme marinádou, zasypeme cibulí na proužky a nasekaným česnekem, plátky másla, přikryjeme plátky anglické slaniny a dáme péct do změknutí do trouby. Zbylou marinádou podlijeme při pečení. Opravdu velmi pikantní!
Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!