Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Westend - Three Bridges Cabernet Sauvignon 2007, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Chuťově bohaté víno s jemnou, bohatou, pikantní chutí černého rybízu, moruše, čokolády, tabáku a vanilky.

Chuť a vůně vína

V závěru překvapí příjemný osvěžující mátový tón, jenž osvěžuje plnost tohoto vína.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně z vybraných regionů oblasti Riverina (New South Wales). Tato oblast je proslulá ideálními klimatickými podmínkami, které napomáhají pomalému dozrávání vína. Díky tomu si i víno odrůdy Cabernet Sauvignon udržuje koncentrovanou intenzivní chuť i aroma. Dvanáct měsíců zraje v sudech z francouzského a amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • pikantní maso
  • grilovaná žebírka
  • hutné zeleninové krémy

Recept: Krevetová polévka s kokosovým mlékem
699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - New South Wales
Vinařství - Westend Estate Wines
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2007
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-15 let)

Tasting notes

  • Double Gold Medal Winner - 2017 San Francisco Wine Competition
  • Gold Medal - 2016 Rutherglen Wine Show
  • Gold Medal - 2017 Mundus Vini Germany Wine Show
  • Rated 94 Points by Wine Orbit
  • Rated 5 Stars by Raymond Chan
  • 91 POINTS | Rated by James Halliday 2018 Wine Companion


Krevetová polévka s kokosovým mlékem

Krevetová polévka s kokosovým mlékem


doba přípravy: 30 minut


Suroviny
200 g krevet, 1 lžíce nasekaného zázvoru, 1 mrkev nastrouhaná nahrubo, 1 lžíce nasekaného stroužku česneku, 1 lžíce čerstvé nasekané chilli papričky, 600 ml kuřecího x zeleninového vývaru, 200 ml kokosové mléko, 1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, 1 dcl bílého suchého vína, 1 svazek nakrájené jarní cibulky, sůl, pepř


Postup přípravy
Na oleji orestujte chilli papričku, zázvor, mrkev a česnek. Zalijte vývarem a nechte chvíli vařit. Přidejte kokosové mléko, víno, krevety, sojovou omáčku a šťávu z limetky. Vařte asi 20 minut.
Dochuťte solí, pepřem. Hotovou polévku posypte zelenou jarní cibulkou.


Pikantní krevetová polévka díky zázvoru a chilli zjemněná kokosovým mlékem je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel. Pokud nemusíte krevety, můžete je nahradit kuřecím masem.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!