Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Westend - Three Bridges Cabernet Sauvignon 2007, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Chuťově bohaté víno s jemnou, bohatou, pikantní chutí černého rybízu, moruše, čokolády, tabáku a vanilky.

Chuť a vůně vína

V závěru překvapí příjemný osvěžující mátový tón, jenž osvěžuje plnost tohoto vína.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně z vybraných regionů oblasti Riverina (New South Wales). Tato oblast je proslulá ideálními klimatickými podmínkami, které napomáhají pomalému dozrávání vína. Díky tomu si i víno odrůdy Cabernet Sauvignon udržuje koncentrovanou intenzivní chuť i aroma. Dvanáct měsíců zraje v sudech z francouzského a amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • pikantní maso
  • grilovaná žebírka
  • hutné zeleninové krémy

Recept: Zelná polévka
699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - New South Wales
Vinařství - Westend Estate Wines
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2007
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-15 let)

Tasting notes

  • Double Gold Medal Winner - 2017 San Francisco Wine Competition
  • Gold Medal - 2016 Rutherglen Wine Show
  • Gold Medal - 2017 Mundus Vini Germany Wine Show
  • Rated 94 Points by Wine Orbit
  • Rated 5 Stars by Raymond Chan
  • 91 POINTS | Rated by James Halliday 2018 Wine Companion


Zelná polévka

Zelná polévka


doba přípravy: 35 minut


Suroviny pro 4 osoby
1ks cibule středně velké, 250g brambor, 1lžička soli, 3lžíce sádla, 2l vody, 6lžíc hladké mouky, 1 lžíce octa, 3 kostky masoxu, 1špetka petrželky, 1 šálek smetany, 250g kysaného zelí, 1lžička drceného kmína


Postup přípravy
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do měkka. Potom přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme je, přidáme kmín a necháme vařit. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji částí vývaru, nalijeme do polévky, rozmícháme a za častého míchání dále vaříme, až jsou brambory měkké. Nakonec přidáme smetanu rozmíchanou s trochou mouky. Polévku ochutíme octem a při podávání posypeme rozsekanou petrželkou.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!