Druh vína







Oblast












Odrůda

















Tipy a Doporučení








Pojďme ochutnat…

Westend - Three Bridges Cabernet Sauvignon 2007, 0,75l

Červené víno | suché | Cabernet Sauvignon

Chuťově bohaté víno s jemnou, bohatou, pikantní chutí černého rybízu, moruše, čokolády, tabáku a vanilky.

Chuť a vůně vína

V závěru překvapí příjemný osvěžující mátový tón, jenž osvěžuje plnost tohoto vína.

Sklizeň a zrání vína

Hrozny jsou sbírány ručně z vybraných regionů oblasti Riverina (New South Wales). Tato oblast je proslulá ideálními klimatickými podmínkami, které napomáhají pomalému dozrávání vína. Díky tomu si i víno odrůdy Cabernet Sauvignon udržuje koncentrovanou intenzivní chuť i aroma. Dvanáct měsíců zraje v sudech z francouzského a amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí

  • grilované maso
  • pikantní maso
  • grilovaná žebírka
  • hutné zeleninové krémy

Recept: Hrachová polévka
699 Kč

S D Í L E T   N A :





Země původu - Austrálie
Vinařská oblast - New South Wales
Vinařství - Westend Estate Wines
Typ - Červené víno
Odrůda - Cabernet Sauvignon
Ročník - 2007
Druh vína - Suché
Počet v kartonu - 12
Objem - 0,75l
Vhodné k archivaci - Ano (10-15 let)

Tasting notes

  • Double Gold Medal Winner - 2017 San Francisco Wine Competition
  • Gold Medal - 2016 Rutherglen Wine Show
  • Gold Medal - 2017 Mundus Vini Germany Wine Show
  • Rated 94 Points by Wine Orbit
  • Rated 5 Stars by Raymond Chan
  • 91 POINTS | Rated by James Halliday 2018 Wine Companion


Hrachová polévka

Hrachová polévka


doba přípravy: 60 minut / vývar cca 2 hodiny


Suroviny pro 4 osoby
30 dkg hovězích a telecích kostí
sůl
několik zrnek celého pepře
menší cibule
kousek celeru
1 malá mrkev
1 petržel
20 dkg hrachu
10 dkg sádla (nejlepší je samozřejmě domácí, ale lze použít i kupované a kdo opravdu nemůže tak olej
8 dkg hladké mouky
mletý pepř
česnek (třený)
sůl
majoránka
petrželová nať
smažené kostičky z rohlíku nebo žemle


Postup přípravy:
Z kostí začneme vařit vývar v osolené vodě. Později přidáme pepř, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme do měkka. Hotový vývar procedíme. Hrách, který si musíme nejlépe den předem namočit slijeme z této vody, dáme vodu čerstvou, a také uvaříme do měkka. Prolisujeme nebo rozmixujeme. Z části sádla a z mouky připravíme jíšku, a za neustálého míchání šlehací metlou přilijeme vývar z kostí a vaříme. Po 30 minutách přidáme prolisovaný hrách, pepř a dále zvolna vaříme. Ke konci varu přidáme prolisovaný česnek, dochutíme polévkovým kořením, drcenou majoránku. Podáváme s osmaženým rohlíkem nebo žemlí a ozdobíme petrželkou.


Perlička
Tato polévka Vám nahradí rybí polévku pokud ji nemáte rádi.



Přejeme Vám dobrou chuť u tohoto skvělého pokrmu, který můžete doplnit sklenkou kvalitního vína z naší nabídky!