Hrozny Nero d’Avola rostou na střední Sicílii v okrese Caltanissetta asi 500 m.n.m. ve vinařské oblasti San Cataldo. Nachází se zde vápencová jílovitá půda a perfektní teplotní rozsah zajišťují skvělé podmínky během všech fází zrání tohoto vína. Vinice jsou vysazeny směrem k jihu v mřížovém prořezávaném systému.
Tento ročník vína se vyvíjel velmi neobvykle. Po dokonalém jaru se správným množstvím deště a skvělých slunečných dnech, začali 3 týdny velmi intenzivního tepla, až do konce července a velmi napomohlo procesu zrání.
Chuť a vůně vínaIntenzivní víno rubínové barvy s tóny fialek, třešní, švestek, bílého pepře a vanilky. Hladké, středně silné víno s hladkými tříslovinami, kulaté na patře s pěkným šťavnatým závěrem.
Sklizeň a zrání vína- září začalo ruční sbíraní hroznů. Po dobu 12 dní se hrozny macerovali a následně probíhala během 15 dnů ermentace při 24 ° C v nerezových nádržích.
Zrání: 70% v nerezové oceli, 30% ve 250 litrových dubových sudech po dobu 10 měsíců.
K jakému jídlu se víno hodí:- Těstoviny
- Grilované maso
- Rizoto