Doňa Bernarda 2015

---
x
Červené víno Doňa Bernarda s chutí borůvek, fialek a sušených švestek
vegan
Chuť vína:



Lehké
Plné

Sladké
Suché

Svěží
Kořeněné


Typ vína - Červené víno
Odrůda - Cuvée
(78% Cabernet Sauvignon, 19% Syrah, 3% Petit sirah)
Druh vína - Suché
Archivace - Ano (8-10 let)
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 13,9%


Zvolte ročník:
- 2015 -
599
Více informací
Země původu
Chile

Vinařská oblast
Central Valley
Colchagua Valley

Vinařství
L.F.Edwards
Množství
<
1
>
KoupitKoupit


Hrozny pochází ze starých vinic o velmi malém, kontrolovaném výnosu (6 t/ha). Jsou vybírány polohy, jejichž půdy mají tendenci rychle vysychat, aby bylo možné co nejefektivněji kontrolovat pomocí závlah vlastnosti hroznů. Každému hroznu dané odrůdy je věnována zvláštní pozornost, aby byl co nejvíce charakteristický pro svůj druh.

Chuť a vůně vína
Tmavě červené víno je směsí 3 odrůd. Příjemného aroma sušených švestek, borůvek a fialek, dobře snoubené s dubovým sudem. Chuť je jemná, plného těla a s dlouhým koncem.

Sklizeň a zrání vína
Sklizen pro toto víno probíhá pouze ručně bez ohledu na přístupnost terénu ke konci dubna a v prvních dnech května.

Hrozny jsou ručně sbírány po velmi malých dávkách a vybírány jsou jen ty nejlepší trsy. Jejich zpracování je věnována ta nejlepší péče a šetrnost. Rmut se nakváší v nerezových tancích při 25–26°C po dobu 7 dní. Dalších deset dní pak probíhá postfermentační macerace. Poté je víno přemístěno do nových sudů z francouzského dubu na 16–18 měsíců do prostor o kontrolované teplotě. Lahvování a umístění do sklepa k dalšímu zrání se uskuteční až v posledních 6 měsících.

K jakému jídlu se víno hodí:
  • Červená masa
  • Zrající sýry
  • Zvěřina
Tento web používá tracking cookies - více informací.