Sebastiani North Coast Cabernet Sauvignon 2018

---
x
Červné víno Sebastiani North Coast Cabernet Sauvignon s tóny rybízu, kokosu, ostružin a vanilky
Chuť vína:



Lehké
Plné

Sladké
Suché

Svěží
Kořeněné


Typ vína - Červené víno
Odrůda - Cuvée
(88% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Merlot, 1% Malbec)
Druh vína - Suché
Archivace - Ano (10-12 let)
Objem - 0,75l
Analýza - Alkohol 13,5%


Zvolte ročník:
- 2018 -
729
Více informací
Země původu
USA (Kalifornie)

Vinařská oblast
Sonoma County

Vinařství
Sebastiani
Mark R. Lyon
Množství
<
1
>
KoupitKoupit


Tato odrůda vína se pěstuje od roku 1961 jako první z kategorie Cabernet Sauvignon. Víno vděčí své kvalitě díky tomu, že se pěstuje v oblasti Sonoma County (Alexander Valley, Sonoma Valley). Italský přistěhovalec Samuele Sebastiani přišel do Kalifornie koncem 19. století a v Sonomě se rychle stal známým díky svým kvalitním vínům ze široké škály mezinárodně uznávaných odrůd révy vinné. Specialitou pro tuto oblast jsou Chardonnay a Pinot Noir. Sebastiani se ale také může nazývat průkopníkem Cabernet Sauvignon v Sonomě. Bylo to první vinařství osázené Cabernetem Sauvignon.

Chuť a vůně vína
Víno je tmavě rubínové barvy s náznaky fialové, s vůní a chutí červeného bobulovitého ovoce, převážně černého rybízu, ostružin, cassis s náznaky chuti kokosu a vanilky díky stárnutí dřeva. Je to kořeněné víno, které zaplní svou silnou aromatickou chutí plně nosní dírky.

Sklizeň a zrání vína
Hrozny se sklízejí v noci a tři dny se namáčejí ve studené slupce. Hrozny jsou následně rozdrceny a fermentace začíná při poměrně vysoké teplotě v nerezových tancích, aby se extrahovalo co nejvíce chuti. Po vylisování se víno míchá a zraje v nových i použitých sudech z francouzského, maďarského a amerického dubu.

K jakému jídlu se víno hodí:
  • Vyzrálé holandské sýry
  • Dušené maso
  • Jehněčí maso
Tento web používá tracking cookies - více informací.